Китай изготви нови насоки, според които кучетата и котките ще

...
Китай изготви нови насоки, според които кучетата и котките ще
Коментари Харесай

Кучетата и котките в Китай стават официално домашни любимци

Китай изготви нови насоки, според които кучетата и котките ще бъдат извадени от списъка на животните, които се отглеждат за храна, за да бъдат поставени в списъка на домашните любимци.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4855
Макар и кучешкото месо да остава деликатес в някои части на страната, министерството на селското стопанство отбеляза, че те вече няма да бъдат смятани за животни, които се отглеждат, за да служат за храна, отбелязва БТА.

Списъкът с животни, които могат да бъдат отглеждани за месото и кожата им или за медицински цели, публикуван от министерството на селското стопанство, подлежи на обсъждане до 8 май.

Кучетата и котките не фигурират в него. Предложението беше приветствано от защитниците на животните като кардинално променящо правилата.

Карантината в Ухан приключи

В условията на новия коронавирус Китай забрани консумацията на месо от диви животни.

Такава забрана беше въведена и по време на епидемията от ТОРС (SARS).

Списъкът с животните за стоковъдство се актуализира, за да бъдат включени в него някои животни, като елени, алпака, фазани, лисици. Консумацията на кучешко месо губи популярност в Китай, но още там се избиват с тази цел 10 милиона животни годишно, включително и откраднати.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4855  Във Англия бяха регистрирани 881 нови смъртни случая от ковид Във Англия бяха регистрирани 881 нови смъртни случая от ковид  Макрон се срещна с професор Дидие Раул в Марсилия Макрон се срещна с професор Дидие Раул в Марсилия  Общият броя на инфектираните с ковид в Турция доближи 42 282 души Общият броя на инфектираните с ковид в Турция доближи 42 282 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР