Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че е отворен към

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че е отворен към
Коментари Харесай

Австрия обмисля производството на руска и китайска ваксина

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че е отворен към идеята руската ваксина Спутник V или пък китайската ваксина срещу коронавируса да се произвеждат в страната му, ако има разрешение за пускането им на пазара на ЕС, предаде АФП.

" Ако производителите на руската и китайската ваксина получат зелена светлина в Европа и ако започне производството им там, Австрия ще се опита със сигурност да предостави на разположение производствения си капацитет в подходящи национални предприятия за производството на тези ваксини ", заяви Курц в интервю за германското издание " Велт ам зонтаг ".

" Ще бъде същото както за производители от други страни. Тук става дума да се получи сигурна ваксина, колкото се може по-бързо, без значение от кого се произвежда тя ", каза Курц. Той добави, че тук става дума за ефикасността, безопасността и бързото осигуряване в наличност на ваксините, а не за геополитически борби.

Германската канцлерка Ангела Меркел също каза, че е отворена към идеята за използване на Спутник V в ЕС. Тя също така " открехна вратата " към използването на китайската ваксина, като подчерта, че страна като Сърбия ваксинира по-бързо, отколкото останалата част от Европа с китайската ваксина.

Досега ЕС разреши три ваксини срещу коронавируса - на Пфайзер/Бионтех, на Модерна и на АстраЗенека.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19426  17 550 дози от имунизацията против COVID-19 на Пфайзер /Бионтех идват на следващия ден у нас 17 550 дози от имунизацията против COVID-19 на Пфайзер /Бионтех идват на следващия ден у нас  Въпреки многото нови случаи на COVID-19, Израел разхлабва третата карантина Въпреки многото нови случаи на COVID-19, Израел разхлабва третата карантина  От през днешния ден Дания вкарва наложителна 10-дневна карантина за всички идващи От през днешния ден Дания вкарва наложителна 10-дневна карантина за всички идващи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР