Испания съобщи за 4708 нови случая на коронавируса през последните

...
Испания съобщи за 4708 нови случая на коронавируса през последните
Коментари Харесай

Испания съобщи за 4708 нови случаи на коронавируса

Испания съобщи за 4708 нови случая на коронавируса през последните 24 часа, с което общият брой на заразените в страната достигна 566 326 - най-високата цифра в Западна Европа, предаде Ройтерс.

Испания редовно обявява корекции на дневния брой случаи на заразяване. Последните числа са най-големите след края на строгата карантина през юни, но не достигат най-високите, обявени при ревизираните данни. Преди седмица беше съобщено за 4500 случая, но в рамките на същия ден данните бяха коригирани на над 11 000.

Испания регистрира вчера и 6 нови смъртни случаи, с която общият брой на жертвите на Ковид-19 достигна 29 747.

Началникът на испанския кризисен щаб за борба с коронавируса Фернандо Симон обаче заяви, че през последните дни изглежда има забавяне на темпото на заразяване в половината провинции на страната, затова Испания може да се надява на стабилизиране на броя на новите случаи.

Нови случаи са регистрирани по-често сред по-младите, които обикновено не показват симптоми благодарение на по-силната си имунна система.

Броят на жертвите се върна към равнищата от края на май, но остава далеч под върховете, достигнати през март и април, когато дневният брой на починалите често надхвърляше 800 души.
След отмяната на ограниченията върху придвижването и началото на масовите тестове в края на юни случаите на заразяване нараснаха от няколкостотин дневно на хиляди, задминавайки други тежко засегнати страни като Великобритания, Италия и Франция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12148  Нидерландия записва най-високия дневен брой нови инфектирани с ковид от април Нидерландия записва най-високия дневен брой нови инфектирани с ковид от април  Болницата в Ловеч получи подаяние от бизнеса за над 100 хиляди лв. Болницата в Ловеч получи подаяние от бизнеса за над 100 хиляди лв.  Армения ще остави сухопътните си граници затворени до януари поради ковид Армения ще остави сухопътните си граници затворени до януари поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР