Иран прехвърли днес тъжната граница от 40 000 починали от

...
Иран прехвърли днес тъжната граница от 40 000 починали от
Коментари Харесай

Иран прехвърли границата от 40 000 починали от COVID-19

Иран прехвърли днес тъжната граница от 40 000 починали от COVID-19, съобщава БТА.

Последните 10 000 смъртни случая са били регистрирани за по-малко от месец, в момент, когато страната се опитва да ограничи най-мощната вълна на епидемията.

Днес иранското министерство на здравеопазването съобщи за 457 починали и 117 517 новозаразени с коронавируса през последните 24 часа. Броят на регистрираните заразени в Иран от началото на пандемията достигна 726 хиляди. Според представители на властите обаче това число е силно занижено,.

Броят на починалите от COVID-19 в Иран се увеличи значително през последните седмици, достигайки рекордни стойности в най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток. Почти половината от смъртните случаи са в столицата Техеран.



Иранската здравна система може скоро да не издържи, предупредиха нейни представители. Те настояха за въвеждане на строга едномесечна карантина във всички провинциални столици, за да се ограничи разпространението на заразата. Иранското правителство обаче е против затварянето на страната и отчаяно се опитва да спаси икономиката, силно пострадала от безпрецедентните американски санкции, които на практика не позволяват на Иран да продава петрол на международните пазари.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14881  В Дупница търсят лекари, дават по 100 лева на дежурство В Дупница търсят лекари, дават по 100 лева на дежурство  Откриха огнище на COVID-19 в старешки дом във Велико Търново Откриха огнище на COVID-19 в старешки дом във Велико Търново  Разкриха Коронавирус зона в някогашния детски санаториум в Хисаря Разкриха Коронавирус зона в някогашния детски санаториум в Хисаря
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР