Епидемията много бавно се свива. Броят на хората в България,

...
Епидемията много бавно се свива. Броят на хората в България,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Епидемията много бавно се свива

Епидемията много бавно се свива. Броят на хората в България, които са се срещнали с коранавируса, расте бавно и в момента е около 110 000.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11374
Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на БНТ математикът проф. Николай Витанов, Институт по механика към БАН.

Той припомни, че през юли е очертал четири възможни варианта, като два са били малко вероятни.

" Единият, които се завъртя в медиите към края на миналия месец, беше 20 000 - тоест 14 000 в края на август и 20 000 в края на септември. Този вариант е пресметнат при 1,200 млн. българи, които не спазват мерките ", обясни проф. Витанов.

Той допусна, че в края на месец август заразените с COVID-19 ще са към 16 000. " Достигнахме платото за август, на идва септември и тогава отново ще се възможни няколко сценария ", подчерта математикът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11374  Вижте за какво болестта от COVID-19 в Добрич пораства лавинообразно Вижте за какво болестта от COVID-19 в Добрич пораства лавинообразно  Австралия записва рекорден брой жертви на ковид за денонощие Австралия записва рекорден брой жертви на ковид за денонощие  Спешната помощ в Благоевград работи обикновено Спешната помощ в Благоевград работи обикновено
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР