Германският план туристическите агенции да издават ваучери вместо да връщат

...
Германският план туристическите агенции да издават ваучери вместо да връщат
Коментари Харесай

ЕК отново отхвърли плана на Германия за туристически ваучери вместо връщане на пари

Германският план туристическите агенции да издават ваучери вместо да връщат парите за отменените екскурзии отново бе отхвърлен днес от Европейската комисия, съобщи ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7281
В писмо, до което ДПА е имала достъп, еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс изтъква пред германските представители, че е наясно с нуждата от подкрепа за туристическия сектор. Трябва обаче и да защитим потребителите, особено като се има предвид, че кризата засегна и много потребители, пише той. Вярвам също така, че е важно туристическият сектор да изгради възстановяването си на базата на доверие, допълва той.

Според законите на ЕС туристическите агенции трябва да възстановят средствата за отменени туристически пакети и полети. Германското правителство предлага задължителни ваучери като компенсация, за да се гарантира ликвидността на туристическите компании.

Германският туристически сектор очаква да отчете загуба от 10,8 милиарда евро (11,7 милиарда долара) до средата на юни, заради ограниченията за пътувания, наложени с цел да се намали разпространението на коронавируса.
Европейската комисия не вижда възможност за решението с ваучерите, което предложихме. Много съжалявам да го чуя, каза Томас Барайс, парламентарен секретар в Бундестага по въпросите на туризма, предаде БТА. Нуждаем се от бързо решение в интерес на целия туристически сектор и на потребителите, посочи той.

Бавария съживява туризма в края на май

Според Дидие Рейндерс едно от решенията може да бъде да се предложи на потребителите доброволна, привлекателна алтернатива на връщането на парите. В този смисъл туристическите оператори могат да издават ваучери при определени условия, пише той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7281  Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с по-големия си наследник, който оздравя от COVID-19 Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с по-големия си наследник, който оздравя от COVID-19  Шуменските медици получиха защитни гащеризони от Турция Шуменските медици получиха защитни гащеризони от Турция  Изпробват върху хора в Съединени американски щати германско-американска ваксина против COVID-19 Изпробват върху хора в Съединени американски щати германско-американска ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР