Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи

...
Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи
Коментари Харесай

Турция дари предпазни гащеризони за пловдивските болници

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи дарение за нуждите на общинските здравни заведения, ангажирани в борбата с епидемията от коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6550
Бяха предоставени 100 гащеризона за многократна употреба от висококачествена защитна материя. Произведени са в България, а текстилът е от Турция, съобщи кметът Здравко Димитров.

Ген. Мутафчийски с коментар за Борисов, мерките срещу COVID-19 и заплахите срещу него

" Това дарение е ценно за нас, защото идва от приятелска страна, която също е засегната от опасната епидемия, но проявява истинска солидарност и подкрепа в това голямо изпитание за всички народи по света ". коментира той.

" Осигуряването на лични предпазни средства за медиците е сред водещите задачи на Общинския кризисен щаб, защото те са на първа линия в превенцията и лечението на опасния вирус и всеки ден рискуват своето здраве ", добави още Димитров.

От своя страна г-н Ергани коментира, че в ситуацията на глобална епидемия не можем да се спасяваме сами, можем да оцелеем само заедно. Република Турция също е сериозно засегната от болестта, но прави всичко по силите си, за да предпази своето население.

По думите му пикът там вече преминава и страната му се надява в края на май превантивните мерки да бъдат облекчени и бизнесът да заработи на по-високи обороти.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6550  Русия разгласи връх на нови инфектирани и умряли от ковид Русия разгласи връх на нови инфектирани и умряли от ковид  В Китай утвърдиха клинични тествания на четвърта ваксина против ковид В Китай утвърдиха клинични тествания на четвърта ваксина против ковид  За 24 часа в Иран: COVID-19 взе 71 жертви За 24 часа в Иран: COVID-19 взе 71 жертви
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР