Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус
Коментари Харесай

Шефът на СЗО призовава за единство в дългата борба с коронавируса

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова светът да се обедини, за да победи коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7188
" Този вирус ще бъде с нас дълго време и трябва да бъдем заедно, за да разработим и споделим инструментите с които да го победим ", посочи той по време на виртуален брифинг в Женева, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

От СЗО обявиха дали новият коронавирус е с естествен произход или създаден в лаборатория

" Ще надделеем чрез национално единство и глобална солидарност ", добави той, като похвали обещаните досега 7,4 млрд. евро (около 8 млрд. долара) от световните лидери за борбата срещу пандемията от коронавирус по време на днешната инициатива на Европейската комисия.

През тази седмица базираният в Женева орган стартира своя актуализиран план за стратегическа готовност и реакция, който ще предостави актуализация на необходимостта от финансиране, за да подкрепят международните и национални планове за борба с вируса, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7188  От 11 май в Чехия отпадат редица забрани От 11 май в Чехия отпадат редица забрани  Френското държавно управление подложено на рецензии поради проекта за облекчение на рестриктивните мерки от 11 май Френското държавно управление подложено на рецензии поради проекта за облекчение на рестриктивните мерки от 11 май  Словения дава над 13 млн. евро за създаване на ваксина против ковид Словения дава над 13 млн. евро за създаване на ваксина против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР