Все повече хора даряват кръвна плазма, съобщи директорът на Националния

...
Все повече хора даряват кръвна плазма, съобщи директорът на Националния
Коментари Харесай

Все повече хора даряват кръвна плазма

Все повече хора даряват кръвна плазма, съобщи директорът на Националния център по трансфузионна хематология д-р Николай Николов пред БНР.

Той посочи условията, на които трябва да отговарят кандидатите за дарители на реконвалесцентна плазма: " Да са на възраст между 18 и 65 години; да са преболедували и възстановили се от Covid-19 инфекция; да имат положителен резултат от PCR тест; да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста. Важно е в момента те да се чувстват здрави и състоянието им не налага прием на медикаменти ".

Д-р Николов подчерта, че няма отказ за подаване на желани количества кръвна плазма от лечебни заведения, желаещи да я използват в лечението на пациенти с коронавируса.



Националният център по трансфузионна хематология осигурява екип за вземане на реконвалесцентна плазма Covid-19 и в събота и неделя, за предварително записани кандидати да дарят такава. Работното време е от 09.00 часа до преминаване на последния записан за деня.

Консултации и записвания се извършват на телефон: 0876 752 909 – Д-р Стефановски и 0876 773 201 – д-р Павлов

Желаещите да дарят реконвалесцентна плазма трябва да бъдат на възраст от 18 – 65 години.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14504  Детски санаториум в Хисаря подготвен за Ковид болница Детски санаториум в Хисаря подготвен за Ковид болница  Таксиметровите водачи подготвени да оказват помощ на колите за спешна помощ Таксиметровите водачи подготвени да оказват помощ на колите за спешна помощ  Рекордни 2917 нови случая на ковид в Гърция Рекордни 2917 нови случая на ковид в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР