В рамките на две седмици ще може да се поставят

...
В рамките на две седмици ще може да се поставят
Коментари Харесай

Проф. Балтов: За две седмици ще може да се поставят 300 хил. дози от АстраЗенека

В рамките на две седмици ще може да се поставят 300 000 дози от " АстраЗенека ", ако се вземе решение да не се пази втора доза. Това заяви директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов след началото на имунизацията с ваксината на " АстраЗенека " в болничното заведение.

,,Логистично ваксината на " АстраЗенека " е много по-лесна за разпространение и употреба. Разчитаме, че ще се включат и общопрактикуващите лекари. Ваксината изисква обикновен хладилник между 2 и 8 градуса. В един флакон има 10 дози, може да седи и на стайна температура до 24 часа без да е отварян, до 6 часа, ако е отворен. В рамките на 6 часа трябва да ваксинираме 10 души, за да се употреби изцяло флакона. Това е ефектът на бързо разпространение и ваксиниране на много хора``, коментира проф. Балтов.

В рамките на следващите четири седмици очакваме да дойдат 300 000 дози. Ако в понеделник се вземе решение, най-вероятно ще започне употреба на всички пристигнали дози. 300 00 ще могат да се направят в рамките на две седмици, а следващите, които идват, ще са за втора доза, не по-рано от 60 дни, посочи той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19418  С С " АстраЗенека " стартира третата фаза от ваксинирането против COVID-19  Вирусолог: Вече достигането на 70% групов имунитет май няма да е задоволително Вирусолог: Вече достигането на 70% групов имунитет май няма да е задоволително  Доц. Борисов: Пълни небивалици! Няма по какъв начин човек да сътвори сходен вирус Доц. Борисов: Пълни небивалици! Няма по какъв начин човек да сътвори сходен вирус
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР