В най-студения ден от началото на годината стотици абонати на

...
В най-студения ден от началото на годината стотици абонати на
Коментари Харесай

В най-студения ден стотици останаха с часове без парно в София, потърпевши се жалват: Жестоко е!

В най-студения ден от началото на годината стотици абонати на Топлофикация- София останаха без парно. Причината – аварии в различни части на града.

Над 50 абонатни станции се оказаха засегнати. На студено останаха клиенти на топлофикация в централната градска част, в части от кварталите „ Иван Вазов”, „ Белите Брези” и „ Красна поляна”.

Отстраняването на аварията отне часове. „ Просто е жестоко при положение че всяка година правят профилактика, спират ни водата за по 10 дни, защото уж сменят тръби и отново долу има избила тръба, просто е жестоко, не знам какво правят тези хора”, оплака се Мария, потърпевша от аварията.

От „ Топлофикация – София” обясниха, че причината за авариите са пробиви на топлопроводи, които са ремонтирани по спешност.

„ Стара е мрежата в София, почти 2000 км мрежа, от които ние ежегодно имаме възможност да подменяме не повече от 20 километра и като средства финансови и като време”, посочи Елизабет Павлова, говорител на „ Топлофикация – София”.

По-мащабни ремонти, които да намалят броя на авариите, са невъзможни, защото топлопроводи се сменят само лятото, а и топлофикация се съобразява с ремонтите, които общината прави на улици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР