Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли днес призивите на БСП, ДПС и

...
Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли днес призивите на БСП, ДПС и
Коментари Харесай

Валери Симеонов разкри как са приключили ангажиментите му като вицепремиер за шефа на ДАБЧ

Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли днес призивите на БСП, ДПС и партия „ Воля “ да подаде оставка заради започналото разследване за корупция в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).
В изявление Симеонов обясни, че исканията са несъстоятелни, защото той е само „ администратор, който трябва да координира дейността “ на ДАБЧ. Той подчерта, че няма право да ръководи, а и не му е вменено да управлява агенцията.
Валери Симеонов каза още, че през 2017 г. са получили сигнали за злоупотреби в агенцията. Имало е тогава и служител на агенцията, който е представил данни за злоупотребите на среща при него. Симеонов се е консултирал с вицепремиера Красимир Каракачанов и след това от него е получил съгласие материалите да бъдат предоставени на специализираните служби. Последвала и втора среща, за да се провери колко се работи по въпроса.
Вицепремиерът каза още, че няколко пъти е предупреждавал председателя на агенцията Петър Харалампиев да не допуска злоупотреби.
Валери Симеонов каза, че с това са приключили неговите ангажименти и като вицепремиер, и като български гражданин по Наказателния кодекс.
Той не посочи дали дадените данни през 2017 г. са в основата на арестите от началото на седмицата, но каза: „ Не мога безкритично да приема упреците с искането за оставка “.
Опозицията неотдавна поиска от Симеонов да подаде оставка заради негови думи към майки на деца с увреждания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР