Вирусни инфекции е имало и ще има. Трябва да живеем

...
Вирусни инфекции е имало и ще има. Трябва да живеем
Коментари Харесай

Педиатър: В България се развива масова психоза, фунията трябва да се отвори за младите, здравите и децата

Вирусни инфекции е имало и ще има. Трябва да живеем разумно с тях през ХХI век.Това каза в предаването " Лице в лице " по БТВ педиатърът и детски пулмолог д-р Радка Маркова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6807
Короновирусната инфекция е една от малкото, при която има толкова разнопосочни мнения на специалистите. При децата COVID-19 донякъде протича леко и безсимптомно. При коронавирусната инфекция усложненията са при белия дроб и налагат дихателна реанимация, която е дефицит дори в развитите държави. Слава Богу, че няма тежки случаи при децата, защото щеше да се види нивото на детската дихатетелна реанимация, което не е много високо, заяви тя.

Взетите у нас навременни мерки дадоха време на болниците да опознаят новата инфекция. Оттук нататък трябва да приемем, че тя няма да изчезне и ще бъде част от нашия живот, отбеляза д-р Маркова.

Д-р Антония Първанова: Въведените у нас мерки не могат да ни предпазят от COVID-19

Децата имат щастието да прекарват тази инфекция по-леко. Данните от изследване в Китай върху над 2000 заразени с коронавирус деца показва, че над 85% са го изкарали леко и безсимптомно, под 5% са с изявена симптоматика и около 0,5% от децата се е наложило да бъдат приети в реанимация, съобщи педиатърът.

По думите на д-р Маркова деца с хронични заболявания трябва да са спокойни, ако провеждат своето лечение.

В България се развива масова психоза и много родители не смеят да доведат децата си на преглед. Всички хронични заболявания останаха на заден план, подчерта тя.

Децата развиват и психосоматични симптоми. Считам, че все повече ще се сблъскваме с икономическия, психологическия и социалния елемент на пандемията. Внимателно трябва да вървим към отваряне на места за децата, като паркове и планината. Това е свързано с детския имунитет – той да бъде изграждан, децата трябва да се каляват. Като проблем ще излезе и затлъстяването при децата, заяви д-р Маркова, като препоръча в условията на пандемия децата да консумират повече плодове и зеленчуци и да се разхождат.

Фунията трябва да се отвори за младите, здравите, децата - децата трябва да ни изведат напред. Рестрикциите ще останат, но човекът е социално същество, няма как да бъде изолиран, каза още д-р Радка Маркова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6807  1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял 1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял  Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни  Красимир Вълчев разгласи по кое време ще са матурите Красимир Вълчев разгласи по кое време ще са матурите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР