Бургаската окръжна прокуратура не е доволна от присъдата на педофила

...
Бургаската окръжна прокуратура не е доволна от присъдата на педофила
Коментари Харесай

Прокуратурата скочи срещу присъдата на педофила Иван, който се измъкна след двойно убийство

Бургаската окръжна прокуратура не е доволна от присъдата на педофила Иван Михалев, блудствал с 11-годишно момиче през юни м.г., и по-рано днес внесе протеста си към решението на магистрати преди седмица. В началото на февруари Михалев, който се оказа последният осъден на смърт българин преди мораториума през 1991 г., бе осъден на 9 години и 4 месеца лишаване от свобода, но Държавното обвинение, в унисон с родителите на пострадалото дете, поиска максимума предвиден от закона – 20 години, пише " Флагман ".
Междувременно изплуваха шокиращи разкрития за педофила Иван Михалев. 65-годишният мъж се оказа последният осъден на смърт българин, а хронологията на събитията от преди 31 години е меко казано фрапираща. През септември 1988 г. той извършва двойно убийство в Сливен, намушквайки двамата с кухненски нож след скандал в дома им. Разкрит е бързо в края на 80-те години и осъден на смърт. Мораториумът върху смъртното наказание го спасява, за да се стигне с днешна дата до инцидента с невинното дете.
Окръжната прокуратура счита, че ако съдът наложи наказание от 18 години „ лишаване от свобода “, което да бъде редуцирано до 12 години, съобразно законовото изискване при съдебните производства, проведени по реда на съкратената процедура, ще съответства на обществената опасност на подсъдимия и на целите на наказателния закон.
Предстои Апелативният съд в Бургас да насрочи съдено заседание по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР