Броят на починалите по света от усложнения, причинени от коронавируса,

...
Броят на починалите по света от усложнения, причинени от коронавируса,
Коментари Харесай

Починалите от усложнения вследствие на COVID-19 по света станаха над един милион

Броят на починалите по света от усложнения, причинени от коронавируса, надхвърли един милион души, предаде ДПА, като се позава на данни, събрани от американски учени.

Смъртните случаи са общо 1 000 555, показват цифрите, огласени тази нощ от американския университет " Джонс Хопкинс ", който черпи информация от федералните и местните власти, посочва ТАСС.

Потвърдените случаи на коронавирус в света от началото на пандемията са над 33,2 милиона, но заразените вероятно са повече, тъй като много от случаите не са били официално установени.

САЩ е страната с най-много починали и заразени - съответно 205 000 и над 7,1 милиона. Спрямо броя на жителите обаче, смъртните случаи в някои европейски страни са повече, отколкото в САЩ.

Според данните на университета в САЩ на 100 000 жители има около 63-ма починали, докато във Великобритания това число е малко по-голямо, а в Испания починалите са 67 на 100 000 души.

В Бразилия досега от усложнения в резултат на Ковид-19 са починали над 142 000 души, а в Индия - над 95 000.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отбеляза, че един милион смъртни случаи е умопомрачителна цифра.

" Трябва да пазим всеки един живот. Можем да преодолеем това предизвикателство, но трябва да се поучим от грешките си. Отговорните управленски действия имат значение. Науката е от значение. Сътрудничеството е от значение, а дезинформацията убива ", заяви той във видеообръщение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12636  Д-р Гергана Николова: Мерките се съблюдават единствено в учебните заведения и в лечебните заведения Д-р Гергана Николова: Мерките се съблюдават единствено в учебните заведения и в лечебните заведения  Пандемията ще свие икономическия напредък в Азия до най-ниското му ниво от 1967 година Пандемията ще свие икономическия напредък в Азия до най-ниското му ниво от 1967 година  216 са новите случаи с ковид у нас, 11 умряли 216 са новите случаи с ковид у нас, 11 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР