Броят на заразените с коронавируса нарасна за денонощие в Швеция

...
Броят на заразените с коронавируса нарасна за денонощие в Швеция
Коментари Харесай

Броят на заразените с новия коронавирус в Швеция надхвърли 22 700

Броят на заразените с коронавируса нарасна за денонощие в Швеция от 21 317 до 22 721 (227 заразени на 100 000 души от населението). Нови 90 смъртни случая бяха регистрирани и общият брой на пациентите, починали от COVID-19, достигна 2769 души, съобщи здравната служба, цитирана от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7159
В момента в страната 1572 пациенти с COVID-19 се намират в интензивни отделения, от които 1177 мъже. Най-голям брой заразени (8536) и починали (1463) са регистрирани в района на столицата.

" Числото при нас през последните дни не е голямо, но така често става през уикендите и в понеделника след тях ", коментира последните данни на пресконференция днес държавният епидемиолог Андерс Тегнел. По думите му все по-малко пациенти са настанявани в интензивни отделения.

Потвърдените случаи на коронавирус в Швеция вече са над 20 000

След решението на Европейския съюз правителството на Швеция затвори границите за чужденци, които не живеят в рамките на блока, а жителите на страната бяха призовани да не се събират на групи от повече от 50 души.

Властите препоръчаха също обучението в горните класове, курсовете за възрастни и в университетите да се извършва дистанционно. Детските градини, началните и средните училища все още са отворени.

Карантина не е въвеждана нито в цялата страна, нито в отделни райони, а магазините и заведенията остават отворени, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7159  Заповед от Министерство на околната среда и водите: Лифтовете и хижите на Рила, Пирин и Централен Балкан няма да са позволени Заповед от Министерство на околната среда и водите: Лифтовете и хижите на Рила, Пирин и Централен Балкан няма да са позволени  Кафенетата по Витошка още веднъж отварят порти Кафенетата по Витошка още веднъж отварят порти  Русия построява краткотрайни лечебни заведения в битката с COVID-19 Русия построява краткотрайни лечебни заведения в битката с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР