Британското правителство съобщи за 53 135 новозаразени с коронавируса за

...
Британското правителство съобщи за 53 135 новозаразени с коронавируса за
Коментари Харесай

Нов дневен рекорд на заразените във Великобритания предизвика загриженост

Британското правителство съобщи за 53 135 новозаразени с коронавируса за последното денонощие, което е рекорден брой от началото на масовото тестуване в средата на 2020 г., и далеч над предишния рекорд от 41 385, поставен вчера, предадоха БТА и Ройтерс.

Починалите за деня са 414, срещу 357 предния ден, или общо 71 567 от началото на пандемията.

" Продължаваме да регистрираме безпрецедентни равнища на инфекцията в Обединеното кралство, което поражда крайна загриженост, най-вече в нашите болници, които в момента са най-уязвими ", каза Сюзън Хопкинс - главен медицински съветник в организация за публичното здравеопазване в Англия. Новият ръст се свързва и с масовото разпространение в страната на нов вариант на коронавируса, който според експертите се разпространява по-бързо.

По-рано днес един от видните епидемиолози в страната - Ендрю Хейуърд, който е съветник на правителството, предупреди, че Великобритания върви към " катастрофа " в близките седмици, ако не вземе по-твърди мерки срещу по-заразния нов вариант на вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17541  Проф. Витанов: Мерките работят Проф. Витанов: Мерките работят  Франция е Франция е " международен първенец " по нежелаещи да си слагат ваксина против COVID-19  Иран стартира клинични изпитвания на първата си лична ваксина против COVID-19 Иран стартира клинични изпитвания на първата си лична ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР