Британският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс обяви, че

...
Британският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс обяви, че
Коментари Харесай

Великобритания изтръпна! Нова технология може да сваля пътнически самолети

Британският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс обяви, че бойците на „ Ал Каида “, която е забранена в РФ, разработват технология, която позволява свалянето на пътнически самолети.

„ Заплахата за авиацията е реална… „ Ал Каида се възражда. Там се извършва реорганизация. Разработват се все повече идеи по отношение на Европа, започват с новите методи и се стремят към атаки срещу самолети “, министърът е цитирал The Times.

По думите на Уолъс, бойците изпитват миниатюрни бомби и безпилотни самолети с взривни усторйства. Скици на подобни дронове са попаднали в британското разузнаване. Министърът е изтъкнал, че терористите от „ Ал Каида “ представляват все по-засилваща се заплаха, мисълта за която не му дава възможност „ да затвори очи нощем “.

Ръководителят на ведомството е заделил 25 млн. паунда за съвместна изследователска програма по защита на самолетите „ от новите химически реактиви, от различни методи за унищожение и за вътрешна заплаха “.

На 21 декември летище Гетуик спря работа, след като във въздушното му пространство около пистите за кацане и излитане се появиха два дрона. До момента продължава издирването на поръчителите. Полицията за държа двама души, за които се подозира, че имат участие в инцидента, но в неделя на 23 декември те бяха освободени без да им се повдигне обвинение. Обявена е награда за информация за дроновете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР