Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че се

...
Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че се
Коментари Харесай

Британският военен министър с остри думи към Русия: Спрете да ни предизвиквате!

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че " се опитва да вкара Запада в нова надпревара във въоръжаването ", каквато той не иска. В изказване на Мюнхенската конференция по сигурността Уилямсън призова Москва да постави ново начало на отношенията си със западните страни посредством диалог, съобщава „ Ройтерс “.

В първото си участие в ежегодния форум Уилямсън е говорил с войнствен тон за поведението на Русия. В същото време той предложи на Москва " различен тип отношения ".

" НАТО е по-важна днес, защото един стар противник отново е много сериозно в играта ", каза британският министър на отбраната. Той добави, че Русия " се опитва да вкара Запада в нова надпревара във въоръжаването, от каквато той просто не е заинтересован и не иска, правейки света по-малко сигурно място ".

В началото на този месец Русия се оттегли от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като САЩ обявиха, че се ще оттеглят до 6 месеца от датиращото от края на Студената война споразумение, ако тя не спре да го нарушава, припомня „ Ройтерс “.

Очаква се руският министър на външните работи Сергей Лавров да говори на конференцията в Мюнхен, където ще има възможност да отговори на Уилямсън.

В редки публични коментари, директорът на британското външно разузнаване Ми-6 Алекс Йънгър каза в Мюнхен, че " Русия любопитно се чувства заплашена от качеството на западните институции и западните съюзи ".

" Даваме им наистина, наистина ясно да разберат, че каквото и да се опитват да постигнат с тази съгласувана кампания на прикрити и открити действия за принизяване на качеството на нашите институции и съюзи, тя няма да проработи ", заяви той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР