Босна и Херцеговина съобщи днес за най-голямото дневно увеличение на

...
Босна и Херцеговина съобщи днес за най-голямото дневно увеличение на
Коментари Харесай

Рязък скок на случаите на коронавирус в Босна и Херцеговина след разхлабване на мерките

Босна и Херцеговина съобщи днес за най-голямото дневно увеличение на случаите на коронавирус за този месец, след като двете й автономни части Република Сръбска и Мюсюлманско-хърватската федерация започнаха постепенно да разхлабват ограничителните мерки, предаде Ройтрес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6697
През последните 24 часа са регистрирани 93 нови случая на заразени и два смъртни случая, докато предния ден е имало 20 новозаразени, а преди два дни 49.

Общият брой на заразените нарасна до 1677 с 65 смъртни случая при направени 29 130 теста.

Петдесет и девет от новите случаи са регистрирани в Република Сръбска, където властите призоваха гражданите да продължават да избягват събиранията и да носят маски по всяко време.

Коронавирусът взе 64 жертви в Босна, заразени са 1679 души

В понеделник Република Сръбска разреши на възрастните хора да излизат от домовете си за три часа всеки работен ден и бяха отворени някои магазини. Мюсюлманско-хърватската федерация миналия петък отмени полицейския час и задължителната карантина за влизащи в страната и разреши на възрастните хора и децата да излизат от къщи всеки втори ден за няколко часа.

След избухването на епидемията миналия месец и двете автономни части на Босна и Херцеговина забраниха на хората над 65 години и децата под 18 да излизат изобщо навън.

Властите съобщиха, че ограничителните мерки ще бъдат възстановени по време на предстоящите тридневни празници, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6697  Масово произвеждане на ваксина за ковид надали ще има доникъде на 2021 година Масово произвеждане на ваксина за ковид надали ще има доникъде на 2021 година  Данни на Организация на обединените нации демонстрират големи разлики в подготвеността на страните да се борят с COVID-19 Данни на Организация на обединените нации демонстрират големи разлики в подготвеността на страните да се борят с COVID-19  Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница Седем от възрастните хора с Covid-19 от село Гара Орешец са настанени във врачанската болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР