Австралийският премиер Скот Морисън се опитва да си осигури подкрепа

...
Австралийският премиер Скот Морисън се опитва да си осигури подкрепа
Коментари Харесай

Австралия иска международно разследване на пандемията от коронавируса

Австралийският премиер Скот Морисън се опитва да си осигури подкрепа за международно разследване на пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Морисън е обсъдил въпроса по телефона с президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, и с германската канцлерка Ангела Меркел, съобщиха днес от неговата канцелария.

Инициативата на Австралия за независимо разследване на произхода на новия вирус и причините за неговото разпространение, както и за отговора на Световната здравна организация (СЗО), й навлече остри критики от страна на Китай, отбелязва Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6028
СЗО: COVID-19 е 10 пъти по-смъртоносен от грипа H1N1

Китай съобщи на 31 декември за първи път за вируса на СЗО, а тя обяви глобално извънредно положение на 30 януари. Според критиците и двата пъти е било действано със закъснение и това е спомогнало за разпространението на коронавируса.
Според оценки на Ройтерс с вируса са се заразили около 2,3 милиона души, близо 160 000 от които са починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6028  Европейски Съюз дава 3 милиарда евро на 10 страни за битка с последствията от пандемията Европейски Съюз дава 3 милиарда евро на 10 страни за битка с последствията от пандемията  Центърът за психично здраве в Русе оказва помощ на хората в изолираност Центърът за психично здраве в Русе оказва помощ на хората в изолираност  Климатолозите упорстват за Климатолозите упорстват за " зелено " следвирусно възобновяване
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР