100 деца в риск от област Перник ще получат хранителни

...
100 деца в риск от област Перник ще получат хранителни
Коментари Харесай

Деца в риск от Перник и Радомир ще бъдат зарадвани за Коледа

100 деца в риск от област Перник ще получат хранителни пакети за Коледа.

Това заяви Зорница Иванова, експерт към Областния съвет (ОС) на Българския червен кръст (БЧК) в Перник. 25 тях ще бъдат разпределени към община Радомир, а останалите 75 ще бъдат раздадени на възпитаници от Перник.

Инициативата е обичайната за този интервал на годината и с нея червенокръстците целят да окажат внимание и грижа преди празниците на избрана целева група.  
Коледните пакети, всеки на стойност 10 лв., съдържат подобаващи хранителни артикули, с които да бъдат зарадвани децата от начален курс.

Средствата се отпускат от бюджета на националната филантропична организация. Това е единствено един от плановете, по който работи Оценка за съвместимост на БЧК в миньорския град. На 16, 17 и 18 декемвр и доброволците от младежката конструкция ще проведат обичайния си коледен базар на площад " Кракра ".

Те ще оферират празнични сувенири и продукти, направени от учебни заведения, клубове и партньорски организации. Събраните средства от акцията ще се дарят за обезпечаване на безвъзмездна храна на нуждаещи се деца от Средно учебно заведение " Темелко Ненков " в Перник по стратегия " Топъл обяд ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР