10 снегорина, 2 фадроми, 2 комбинирани трактора и 3 самосвала

...
10 снегорина, 2 фадроми, 2 комбинирани трактора и 3 самосвала
Коментари Харесай

Техника и работници са в готовност за зимното почистване на община Велико Търново

10 снегорина, 2 фадроми, 2 комбинирани трактора и 3 самосвала са подготвени за зимното снегопочистване на територията на община Велико Търново. Това осведоми администрацията в просторен отчет, който ще бъде показан пред Общинския съвет на съвещание в четвъртък.

Фирма „ Нелсен непорочност ” е натоварена със зимната поддръжка в регионалния град. В депото и са готови за старт на сезона 1500 тона пясъчно-солна примес, 800 тона промишлена сол, 800 тона пясък и 20 тона химически препарат. От 10-ти ноември машините са в подготвеност и чакат първите валежи.

114 км е уличната мрежа в община Велико Търново, която предстои на зимна поддръжка по силата на контракта с компанията – реализатор. Улиците от първостепенно значение са с обща дължина 72 км.

Общината е сложила условия към компанията пътните платна на транспортните улици да бъдат почиствани без допускане на мразовит пласт на настилката до 12 часа от прекъсването на снеговалежа. Допустимата дебелина на снежната завивка по време на снеговалеж не би трябвало да е повече от 3 см по първостепенните улици и 7 см по второстепенните.

Снегопочистването на тротоарите, спирките и стълбите в град Велико Търново ще се прави от Оперативна програма „ Зелени системи ”, които разполагат с 85 общи служащи, 4 моторни роторни снегорина и един ръчен снегорин. С приоритет при почистването ще са централната част на Старата столица и териториите към здравните заведения, детските градини и учебните заведения.

За зимното разчистване на общинската пътна мрежа ще се грижи компания „ Пътни градежи ”. Улиците в общината са с обща дължина 145 километра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР