10-кратният шампион в Хале Роджър Федерер не скри, че очаква

...
10-кратният шампион в Хале Роджър Федерер не скри, че очаква
Коментари Харесай

Федерер: Винаги, когато печеля в Хале, играя добре на “Уимбълдън”

10-кратният първенец в Хале Роджър Федерер не скри, че чака положително показване на "Уимбълдън " след триумфа си в обичания тенис шампионат от сериите АТР 500 в немския град. Маестрото съкруши Давид Гофен със 7:6(3), 6:1 и за първи път в кариерата си победи за десети път в обещано събитие от календара.

History in Halle!

The moment @rogerfederer claimed a 10th Halle crown…#NoventiOpen pic.twitter.com/ulMAX9ysmV
— Tennis TV (@TennisTV) June 23, 2019
“Невероятно е. Поради някаква причина мислех, че в никакъв случай няма да стигна до 10-а купа и въобще не мислех за нея в последно време. Гледах мач за мач, тъй като във втория кръг и на четвъртфиналите беше доста тежко. Не си позволявах за мисля за купа, само че ето, че е действителност. Много специфичен миг в кариерата ми, тъй като за първи път на даден шампионат спечелвам 10-а купа.

Гофен беше по-добрият тенисист в първите 10 гейма от мача, имаше повече шансове и повече огромни шансове. После аз играх доста добре в тайбрека и съумях да дръпна в резултата. Стигнах и до ранен пробив и това ме успокои, а и неговото равнище малко падна. Все отново, беше тежко със сянката на корта. Давид имаше страхотна седмица и имаше самочувствие от главната линия, само че аз най-после играх страховит тенис и съм в действителност доста благополучен.

Винаги, когато спечелвам в Хале, след това играя доста добре на “Уимбълдън”, само че няма нищо обезпечено. Достатъчно умел съм, с цел да знам какво значи положително показване в Хале преди “Уимбълдън” и е доста значимо също, че нямам травми. Ще си умря няколко дни и след това ще почна тренировки на кортовете в “Уимбълдън”. Сега ще се любувам на триумфа и ще си умря малко”, разяснява Федерер.
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР