10 хиляди души са в неизвестност, след наводненията в Либия.

...
10 хиляди души са в неизвестност, след наводненията в Либия.
Коментари Харесай

5 300 са вече жертвите от потопа в Либия, 10 000 са в неизвестност

10 хиляди души са в неопределеност, след наводненията в Либия. 5 300 са към този момент жертвите след проливните дъждове, сочат данните на управляващите.

По-голямата част от 100-хилядния град Дерна е под вода, откакто се скъсаха стените на два язовира и 4 моста бяха разрушени. Спасителните екипи са извадили стотици тела от руините на града.

Никой не е имал време да мери количеството превалявания, които средиземноморската стихия " Даниел " изля за броени часове в Североизточна Либия. Хората са били заети да се борят за живота си. Особено откакто две остарели язовирни стени, едната от които с височина 40 метра, рухват край стохилядния град Дерна.

Приливната вълна понася парчета и кал, като ги стоварва върху къщи, коли и улици, преди да стигне до Средиземно море. Денонощие по-късно броят на починалите в Дерна надвишава две хиляди, а доброволци и избавителни екипи не престават да търсят изчезнали хора в региона на бедствието.



" Според наши самостоятелни източници броят на изчезналите към този момент доближава 10 хиляди души ", сподели Тамер Рамадан от Международна федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец.

По данни на Световната метеорологична организация цели квартали от град Дерна са изчезнали, а жителите им са били отнесени от водата. Световната здравна организация дефинира обстановката в Либия като " злополучие с епични размери ".

Силно наранени от бурята са и крайбрежният град Джабал ал-Ахдар, както и Бенгази, където беше разгласен комендантски час.

Страната, в която властта си оспорват интернационално приетото краткотрайно държавно управление в Триполи на запад и силите на военачалник Халифа Хафтар на изток надали ще може да преодолее със лични сили последствията от естествената буря, обявиха от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР