10-годишен провал на електронното здравеопазване установи одит на Сметната палата.

...
10-годишен провал на електронното здравеопазване установи одит на Сметната палата.
Коментари Харесай

Сметната палата: Провал с електронното здравеопазване и така от 10 години

10-годишен неуспех на електронното опазване на здравето откри одит на Сметната палата. Проверяващият орган даде на министъра на опазването на здравето 20 рекомендации и на шефа на НЗОК – 7 рекомендации, които би трябвало да се изпълнят до края на идната година.
Сметната палата извърши одит на осъществяването „ Електронно опазване на здравето “ за интервала от 01.01.2012 година до 30.06.2016 година Установено е, че макар че то е непрекъснат приоритет във всички държавни стратегии и национални здравни тактики през последното десетилетие, България към момента няма построена интегрирана здравно-информационна система, която да обезпечава нужната информация за потребностите на ръководството и на потребителите на здравни услуги, в това число за осъществяване на уговорките на страната по отношение на трансграничния продан на здравни данни. На фона на бързото развиване на електронното опазване на здравето в другите европейски страни, обменът на данни в действително време сред осведомителните системи и регистрите у нас продължава да бъде непостигнато предизвикателство.
Отговорност за управническите решения през одитирания интервал носят шестима министри на опазването на здравето, петима шефове на НЗОК и шестима шефове на Националния център по публично здраве и разбори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР