10 детски специалисти по УНГ, ортопедия, хирургия, офталмология, урология, образна

...
10 детски специалисти по УНГ, ортопедия, хирургия, офталмология, урология, образна
Коментари Харесай

Над 400 деца от Сандански бяха прегледани от специалистите на Национална програма Детско здраве-Пирогов.

10 детски експерти по УНГ, ортопедия, хирургия, офталмология, урология, образна диагностика и кардиология изършиха високоспециализирани профилактични прегледи със специфична инсталация, предопределена за диагностика в детска възраст.

Високопсециализираните прегледи се реализираха взаимно с Община Сандански, като част от програмата на Кампанията " Детско здраве-Пирогов ".

Те минаха при висок интерес от страна на локалното население. Детските лекари прегледаха над 400 деца, съществена част от които бяха от Сандански, като имаше и от Петрич.

По време на среща сред изпълнителния шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов, основателя на програмата доктор Асен Меджидиев и кмета на Община Сандански Кирил Котев се разиска опцията за съдействието сред университетската незабавна болница " Пирогов " и болничното заведение в Сандански.

То планува през месец февруари екипът на Национален парк " Детско здраве-Пирогов " още веднъж ще посети Сандански, с цел да организира обща среща сред представители на Пирогов, общопрактикуващи лекари от Сандански и родители. Целта е да се сътвори по-добра съгласуваност и организация на бъдещото партньорство.

Освен това експертите от двете лечебни заведения ще бъдат в директна връзка, с цел да може да се реализират съвещания и бързо, съответно и навременно лекуване на пациентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР