10 чисто нови лаборатории, оборудвани по световни стандарти с модерна

...
10 чисто нови лаборатории, оборудвани по световни стандарти с модерна
Коментари Харесай

Високотехнологични лаборатории посрещат бъдещите студенти в Технически университет - Пловдив

10 чисто нови лаборатории, оборудвани по международни стандарти с съвременна техника и технологии, ще посрещнат бъдещите инженери в Технически университет - София, филиал Пловдив в Деня на отворените порти - 25.03.2022 година От 13.00 до 17.00 ч. всички, искащи ще имат опция да посетят общо над 15 лаборатории, измежду които лаборатории по:

 - Добавена реалност;

 - Компютърно планиране (CAD);

 - Компютърна графика;

 - Дронове и виртуални симулации на полета;

 - Вградени системи;

 - Компютърни технологии в машиностроенето (HAAS Education Center);

 - Роботика;

 - Аеродинамика на летателни апарати;

 - Data център;

 - Дизайн и печатни връзки, издателско-полиграфично звено;

 - Медицинска техника;

 - Измервания с динотест в транспортната техника;

 - Индустриален мениджмънт;

 - Преобразователна техника.

Бъдещите студенти могат да се срещнат и да получат спомагателна информация за образованието в 13 бакалавърски специалности, създадени в отговор на интернационалното и районно търсене на инженери в разнообразни професионални посоки. В деня на отворените порти младежите ще имат опция да получат, както професионална консултация за специалностите във Филиала, по този начин и препоръки за своето кариерно развиване и реализация.

Филиалът, на Технически университет в Пловдив има дългогодишно съдействие с бизнеса от района и интензивно работи в посока развиване на капацитета и компетенциите на студентите. Бъдещите инженери имат опция да се образоват и употребяват споделени пространства и високотехнологични лаборатории, които са построени взаимно с водещи компании. Учебните стратегии и проекти са обновени и създадени взаимно с бизнеса. Те са фокусирани в подготовката на фрагменти, в синхрон с увеличаващото се търсене на пазара на труда. Университетът дава и спомагателна опция на студентите за гъвкави модели на образование, тъй че да се профилират в забавните за тях посоки.

Като съучредител на Европейския софтуерен университет (EUt+), съюз на осем европейски висши учебни заведения, Технически университет София дава благоприятни условия за подвижност и интернационално прието европейско висше обучение. Обучението в Университета е синхронизирано с европейските стандарти и студентите имат опцията да вземат участие в разнообразни национални и интернационалните стратегии, в това число Еразъм+.

Кандидат-студентите могат да избират по какъв начин да аплайват - с оценка от зрелостен изпит (матура) по Български език и литература (БЕЛ), Математика или Физика; с оценка от кандидатстудентски тест по математика (предварителен или постоянен, както и положен в друго висше училище) или с оценка от олимпиада, конкурс или съревнование. За първи път тази година, всички искащи могат с приоритет да аплайват и с оценка от профилиращ държавен зрелостен изпит, в сходство със специалността, за която се кандидатства.

Технически университет - София е най-големият университет за инженери в България и от десетилетия приготвя най-добре подготвените и реализиращи се експерти. Филиалът в град Пловдив разполага с 4 образователни корпуса, общежитие с обезпечен достъп до интернет, над 150 лаборатории и профилирани кабинети, 24 семинарни и лекционни зали и спортни пространства и зали. Студентите имат достъп на едно място и до редица улеснения като кафетерии и зона за хранене, зелени пространства за отдих и спорт, WiFi зони и библиотека, споделена зарядна станция, автомат за билети за превоз, автомати за топли питиета и пакетирани храни. Стремежът на Университета е да улесни оптимално средата и да обезпечи удобно превозване на времето на студентите, както и да способства за построяването на студентската общественост.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР