10:13 ч.В началото на заседанието народните представители успяха да приемат

...
10:13 ч.В началото на заседанието народните представители успяха да приемат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ден трети на първото заседание на НС: Депутатите още опитват да изберат председател

10:13 ч.В началото на съвещанието народните представители съумяха да одобряват процедурните правила за избора на ръководител на Народното събрание. Веднага по-късно Движение за права и свободи още веднъж предложи кандидатурата на Йордан Цонев за ръководител на Народно събрание. " Възраждане " издигна Цвета Рангелова, а Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин.

От трибуната претендентът на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява, че „ Народното събрание е напът да се обезсмисли “, а хората " скоро ще стартират да ни презират ", тъй като Народното събрание не взема решение проблемите им.

Според него с цел да се излезе от тази политическа рецесия Народното събрание би трябвало да проработи и да бъде потребен. Вигенин разяснява, че за него не е значим постът на ръководител на Народно събрание, а това какво се прави с него. Той обаче сподели, че в случай че не бъде определен и този път - това ще е последната му кандидатура в границите на този парламент.

10:00 ч.Парламентът продължава с опитите си за избор на ръководител на 48-ото Народно заседание, откакто депутатите не съумяха да намерят болшинство в първите два работни дни на новия парламент.

В четвъртък - отдръпнаха някои от кандидатурите си, обсъждаха смяна на критериите за избор на ръководител и разясниха членове в Конституцията в търсене на човек, който да сплоти залата, с цел да може работата на най-главния орган в страната да стартира.

При последното гласоподаване през вчерашния ден бяха издигнати номинациите на Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Цвета Рангелова от " Възраждане ", само че нито един от тях не съумя да събере нужната поддръжка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР