10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява

...
10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява
Коментари Харесай

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен. Това излиза наяве от социална поръчка на Министерство на защитата от 27 декември 2018 година за планиране и авторски контрол по план 3PL31002 – Ремонт на резервоари за предпазване на горива по Програмата на НАТО за вложения в сигурността (NSIP).
Поръчката е с предмет „ правене на капиталов план и практикуване на авторски контрол за осъществяване на ремонт на два резервоара за предпазване на гориво за реактивни мотори (JET), всеки по 5 000 м3, с обща съдържимост 10 000 м3, в това число бързо и елементарно култивиране на ж.п. и автомобилни товари, надеждна отбрана от външни фактори, непрекъснат надзор на качественото и количественото положение на съхраняваните горива, висока екологична отбрана на прилежащите региони, надеждна отбрана на популацията и околната среда, най-малък риск от повреди, опция за дълготрайно предпазване на гориво”. Прогнозната ѝ стойност е за 730 000 лв. без Данък добавена стойност .
Самото задание за инвестицинно планиране обаче е не за ремонт, а за създаване на два надземни стоманени отвесни резервоара, всеки с съдържимост 5 000 куб. метра и на обвързваните с тях периферни уреди: буферен контейнер, дренажен контейнер, тръбопроводна мрежа, отбрана от разливи, СН датчици, вентилация, електрическо зареждане, спешен генератор, външно осветяване, ограждащи уреди, вътрешни пътища, пункт за ръководство и надзор, както и Ж.П. разтоварище, авторазтоварище, монтиране на нови наливно-изливни устройства и две нови помпени станции с потенциал 240 куб. м/час и други
От заданието излиза наяве още, че новите складове за керосин ще са ситуирани на територията на Военно формирование 42700, което е предоставено за ръководство от Съвместното командване на силите на НАТО през 2011 година.
Поделението се намира в непосредствена непосредственост до Сливен – зад KAT, и единствено на няколко километра от образователен полигон „ Бамиш”, където непрестанно се организират стрелби.
Според осведомени, новите резервоари ще са с диаметър към 35 метра и височина 7 метра, сходни на големите цистерни на „ Петролна база – Сливен” на Държавни запас, ситуирана в източната част на града.
По този мотив в обществените мрежи зачестяват мненията до каква степен удачно е определено мястото на новата база за предпазване на толкоз огромни количества горива - милиони литри, и не съществува ли риск за популацията.
Сливналии още живеят с трагичния спомен за гърмежите край „ Петолъчката” през 2012 година, за които към момента няма произнесена присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР