10 000 гранични служители ще бъдат изпратени на външните граници

...
10 000 гранични служители ще бъдат изпратени на външните граници
Коментари Харесай

ERR: 10 000 граничари ще укрепват външните граници на ЕС

10 000 гранични чиновници ще бъдат изпратени на външните граници на Европейския съюз, с цел да се борят с миграционната рецесия, сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Според Юнкер, в случай че в началото е било планувано това да се направи преди 2027 година, в този момент е към 2020 година, заяви на уеб страницата си новинарското " Радио 4 " (ERR).

Според ръководителя на Европейската комисия се изисква да разширят правата на граничната защита. Юнкер счита, че те би трябвало да могат да оперират в трети страни, само че постоянно да вземат поради единодушието на тези страни.
Председателят на Европейската комисия акцентира още, че възможното основаване на центрове за приемане на бежанци в Северна Африка би трябвало да бъде разисквано дружно със съответните страни.

Преди това страните от Европейски Съюз се съгласиха да провиснал от Европейския фонд за развиване минимум 500 милиона евро в поверителен фонд за Африка. Мерките за ограничение на притока на бежанци бяха контрактувани в края на юни по време на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР