1. Тор и изпражнения Пилешки или гълъбови изпражнения за подхранване

...
1. Тор и изпражнения Пилешки или гълъбови изпражнения за подхранване
Коментари Харесай

Поставете това в дупката, когато садите доматите и ще се радвате на обилна реколта

1. Тор и изпражнения

Пилешки или гълъбови изпражнения за поддържане на доматите

Няма място за свеж оборски тор в дупката за засаждане, само че прогнил оборски тор може безвредно да се употребява. За да се запълнят дупките, хумусът (в размер на 200 грама на растение) се смесва със земя в случайно съответствие. Ямките се пълнят с тази примес.

Птичият тор в прясна (и даже изсушена) форма също не е подобаващ. Първият съдържа огромно количество пикочна киселина, което въздейства неподходящо върху растежа на разсад, а вторият е прекомерно съсредоточен. Затова е по-добре да извършите инфузия авансово в съответствие 1:20.

И седем дни преди засаждането на доматите, изсипете половин литър от тази настойка във всяка дупка.
 Ако колтучите ДОМАТИТЕ, ще УТРОИТЕ реколтата Ако колтучите ДОМАТИТЕ, ще УТРОИТЕ реколтата
Ако сте начинаещи в градинарството, то сигурно всекидневно си задавате поредност от въпроси. Отглеждането на растения не е по никакъв начин лес...

2. Компост

Компостът е съвършен пълнител за засаждане на ями. Той по едно и също време затопля и подхранва корените на растенията. Ако употребявате ненапълно приключен компост (с неразградени остатъци), двеста грама на кладенче е задоволително.

По-добре е да поръсите компоста от горната страна със земя и по-късно да засадите разсада. Напълно подготвен компост, който наподобява на плодородна почва и не съдържа растителни останки, може да се употребява вместо почва за пресаждане и да се изпълнят с нея цели кладенци.

3. Минерални торове

Комплексният тор се слага в дупката при засаждане на доматите.
 Само ТОВА ще избави доматите ви от върховото изгниване Само ТОВА ще избави доматите ви от върховото изгниване
За страдание болесттите при доматите са нещо напълно всекидневно. Много градинари се оплакват от върхово изгниване. Това е същински неприят...

Най-често гранулираният суперфосфат се прибавя към дупката за засаждане (1 супена лъжица на растение). Фосфорът е нужен за домати през целия вегетационен интервал. Освен това е невероятно да се прехрани с фосфор: самото растение лишава толкоз, колкото му е належащо. Удобно, безвредно и потребно.

4. Пепел

Пепел може да се прибавя в ямите по време на засаждането. Всички знаят, че дървесната пепел е склад от детайли, потребни за растенията. Съдържа калий, фосфор и микроелементи. Доматите постоянно реагират доста добре на пепелни превръзки. Преди да добавите към дупката по време на засаждането, по-добре е да смесите сухата пепел с почвата. Една шепа пепел в дупката за засаждане е задоволителна, с цел да пропуснете първото хранене със успокоение.

5. Черупки от яйца

Черупките от яйца би трябвало да се смачкат, преди да се прибавят към дупката. Градинарят в никакъв случай не изхвърля черупките на яйцата в кошчето. Използват се за поддържане или за обогатяване на компоста с калций.
 Магически разтвор с квас, с който питая доматите и стават големи Магически разтвор с квас, с който питая доматите и стават големи
Домашно отгледаните зеленчуци са най-хубавото допълнение към масата ни. С тях можем да бъдем сигурни, че не са пръскани с химикали и дру...

6. Зелена трева (на първо място, коприва)

Обикновено, когато пристигна време за засаждане на разсад от домати в оранжерията, на мястото към този момент има малко зеленина. Например коприва, оман, листа от глухарче. Всичко ще се побере. Във всяка дупка слагаме 5-10 зелени растения, от горната страна поръсваме със пласт пръст и засаждаме домати. Гниенето, тревата освен ще насити почвата с хранителни субстанции, само че и ще генерира топлота за насладата на термофилните домати.

7. Хляб с дрожди

Хляб като тор при засаждане в земята

Има ли смисъл да се запълва дупката за засаждане с трохи от самун с дрожди? Много хора вършат това. Особено когато разсадът е слаб. Нека се опитаме да разбираем за какво. Първо, хлябът ще бъде разкапан от почвените микроорганизми и растенията ще получат „ своя дял “ от хранителни субстанции, най-вече азот. На второ място, хлябът съдържа квас - гъби, които се хранят доста интензивно. По този метод те съживяват цялата почвена микробиота.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР