1. Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре

...
1. Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре
Коментари Харесай

Любопитни факти за добро настроение

1 . Пчелите разпознават човешки лица. Така че дръжте се добре с тях, в противоположен случай, в случай че ви срещнат още веднъж, може да ви отмъстят.

2. Близо 3% от ледниците в Антарктика са формирани от урината на пингвините. Поради непрекъснатите ниски температури урината не може да се изпари и се трансформира в лед.

3. Крокодилът не може да се плези. Езикът им е прикован към небцето, по тази причина не могат да го изплезят. Интересно обаче, че алигаторите могат.

4 . Пиратите носели обеци, тъй като считали, че това усъвършенства зрението им. А също по този начин и от поверие – вярвали, че обеците ги защищават от слепота, от морска болест, даже от удавяне.

5. Птичката, която е лого на Туитър, в действителност си има име – споделя се Лари.

6. В пустинята Сахара е валял сняг на 18 февруари, 1979 година за цели 30 минути. До момента това е единственият път, за който се знае, че е валял сняг там.

7 . Майк Тайсън предложил 10 000 $ на пазача в зоопарка, с цел да му разреши да се бие с горила. Отказали са му.

8. Кралица Елизабет няма право да седне на трона от „ Игра на тронове ”. Кралицата посетила снимачната площадка на сериала, само че не седнала на трона заради възбрана кралските особи да сядат на непознат престол, пък бил той и фиктивен.

9. Ябълката, картофът и лукът имат безусловно идентичен усет, в случай че ги ядете със запушен нос. Усещането ни за усет се дефинира на към 80% от обонянието.

10. Средностатистическият човек изминава през живота си разстояние, равняващо се към 5 пъти на обиколката на Земята.

1 1 . Майкъл Джексън е предложил да направи музиката към поредицата филми за Хари Потър, само че Джоан Роулинг отказала.

12. Сълзите съдържат естествено болкоуспокоително, което понижава болката и усъвършенства настроението. Става дума за ендорфин, което е и повода да се почувствате по-добре, откакто сте си поплакали.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР