1. Пакора“ – Индия. Индийските бързи закуски са задължително с

...
1. Пакора“ – Индия. Индийските бързи закуски са задължително с
Коментари Харесай

Бързите закуски в различни страни по света

1. „ Пакора “ – Индия. Индийските бързи закуски са наложително с доста подправки, цветове, миризми. И безусловно нещо се подготвя не просто бързо, а супербързо. Например пакора. Взима се първия попаднал зарзават или плод, потапя се в гъсто тесто от грахово брашно или леблебия (нахут) и се хвърля във врящо олио. След 3 минути пакората е подготвена! Просто би трябвало да изстине малко.

2. Херинга - Холандия. За холандците херингата е същото, което е за американците бургерът. В Холандия на всички места има сергии за херинга, където оферират прясна риба с лук и ябълки, с горчица и бял сос, пушена, пържена, в кифла, с кисела краставица или задушено зеле... Холандската херинга се яде цяла. Хванете рибата за опашката, наклонете главата си обратно, отворете устата си по-широко и пускайте! Може би е желателно даже да се дъвче, само че самите холандци не всеки път имат време за това.
Закуските, които българинът най-често похапва
У нас най-уважавани си остават тестените произведения. Почти не познаваме човек, който да не е обожател на вкусните бабини тутманици, мекиц...
Прочети повече
3. Пържени инсекти - Югоизточна Азия, Латинска Америка и Южна Африка. Насекомите са богат източник на протеини и чинията с тях по никакъв метод не отстъпва по хранителност на месото. Ако харесвате пържени бамбукови червеи с усет на пуканки, заповядайте в Тайланд, Китай или Латинска Америка. Може би предпочитате пържени мравки - няма проблем, Колумбия ви чака!

4. Смърдящо тофу - Югоизточна Азия. Не се учудвайте, в случай че по време на разходка в Тайланд или Малайзия ви удари мощна миризма на гнилоч. Вероятно сте покрай павилион, който продава миризливо тофу. Всъщност това е примес от соева извара и соево мляко, които към този момент ферментират. Продавачите пържат вонящо тофу, мариноват го, задушават, пекат на скара и подготвят на пара. Понякога даже го оферират във фунийки като сладолед!

5. „ Квек-квек “ – Филипините. Квек-квек се разпознава по яркооранжевия цвят. Яйце от пъдпъдък. Първо се сварява, сетне се пържи в тесто, направено от семена на растението анато или куркума. Така се появява хрупкавата коричка. Доста постоянно квек-квек се предлага на шишчета или насипно в хартиена торбичка.

6. „ Елотес “ - Централна Америка. Какво й е толкоз особено на царевицата? Откъдето и да погледнеш – мамул. Оказва се обаче, че всичко може да й е особено. Зависи по какъв начин е сготвена. Например, мамулът може да се свари в обвивката и по-късно да се изпече на скара. В Куба, откакто заври, се запържва в сирене и щедро се поръсва със смляно чили и лимонен сок. Никарагуанците го подготвят по същия метод - само че сокът е от лайм. А мексиканците освен поръсват варена и печена царевица със сок от лайм, само че и я заливат с майонеза, гарнират я със сирене и люти чушки.
3 ЛЕСНИ и необикновено ВКУСНИ закуски
Дали закуската е най-важното хранене за деня, от здравословна позиция, не е напълно ясно. Много се спори на тази тематика през последни...
Прочети повече
7 „ Тако “ – Мексико. На пръв взор ястието не е нещо изключително – питка-тортиля с увити мръвки и зеленчуци. Но... представете си, че от питката ви гледат нечии пържени очи. Гледката явно не е за хора със слаби сърца! Може да не са очи, а уши или език. Защото за заряд на тортилята се употребява освен филе, само че и вътрешности. Някои готвачи прибавят да вземем за пример специфични типове скакалци, гъсеници или ларви на мравки.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР