1. На 20 години Младите момичета е добре от ранна

...
1. На 20 години Младите момичета е добре от ранна
Коментари Харесай

Каква е правилната грижа за кожата според възрастта?


1. На 20 години

Младите девойки е добре от ранна възраст да се грижат за лицето, шията, гърдите и ръцете си. Важно е ежедневно да почистват кожата си, да я хидратират и пазят от слънцето денем. Вечер е целесъобразно нанасянето на нощен крем с витамин А .

Дамите, които имат мазна кожа с пъпки и запушени пори, е най-добре да я почистват с мицеларна вода и крем със наличие на цинк, алое вера или лайка, с цел да всмукват секрецията на себум .

Тези, които имат суха кожа, би трябвало да хидратират добре кожата си, с цел да я предпазят от стареене и поява на бръчки .

2. На 30 години

В интервала след 30 години стартират да се появяват леки бръчки и тъмни петна по кожата. Затова е нужна спомагателна хидратация, защото на тази възраст не се създава задоволително колаген .

Задължително е ежеседмичното ексфолиране на кожата за попречване стареене на клетките. Най-добре е потреблението на натурални артикули, с цел да не се получават раздразнения.

Нощният крем е значима част от грижата на кожата. Препоръчва се той да бъде срещу стареене, тъй като това е времето, в което кожата възвръща клетките си. През деня използвайте слънцезащитен крем с по-висок фактор.

3. Над 40 години

На първо място, е значимо кожата да се ексфолира най-малко 2 пъти седмично. Маски в комбиниране с масаж, ще засилят циркулацията на кръв към лицето.

Свързани публикации.. 8 трика за здрава и красива кожа на лицето 0 Подценяване на слънцезащитата – какви опасности крие за кожата? 0 Най-важните витамини за кожата 0

За изцяло поддържане може да употребявате анти ейдж серуми или да приемате хранителни добавки със наличие на витамин А и Е, което освен забавя стареенето на кожата, само че и предотвратява от сърдечносъдови болести.

Желателно е нанасяне на артикули с хиалуронова киселина за опазване на влагата на кожата или антиоксиданти, които обезвреждат нездравословните резултати на свободните радикали. Жените на тази възраст би трябвало да се грижат най-много за региона на врата и очите, защото там най-бързо настъпват промени.

За сме красиви извън, би трябвало да сме здрави и от вътрешната страна. Затова е целесъобразно е да се заобикалят сладки произведения, алкохол, тютюн, мазни храни и бели рафинирани артикули. Вместо това наблегнете на свежи плодове и зеленчуци, ядки и задоволително количество вода. Така ще се радвате освен на положително здраве, само че и на красива и стегната кожа .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР