1 милион австралийци са изгубили работата си от средата на

...
1 милион австралийци са изгубили работата си от средата на
Коментари Харесай

Коронавирусът остави 1 млн. австралийци без работа

1 милион австралийци са изгубили работата си от средата на март доникъде на април, демонстрират последните данни на Австралийското статистическо бюро, представени от " Гардиън ".

Близо 1/3 от австралийците (31%) настояват, че финансовото им положение се е влошило вследствие на ограниченията в битката с Covid-19.

28% от австралийците на 18-годишна възраст са получили еднократна финансова помощ от държавното управление в размер на 750 $.

Правителството чака Брутният вътрешен продукт на Австралия да се свие с до 10% и безработицата да се удвои през второто тримесечие. Дванадесетата най-голяма стопанска система в света губи по 2,6 милиарда щатски $ всяка седмица поради рестриктивните мерки.

Междувременно министър председателят на Австралия Скот Морисън съобщи, че няма смяна в позицията на страната за произхода на ковид. Запитан дали вирусът е излязъл от лаборатория в Ухан, Морисън отговори, че не могат да изключат нито една възможност, само че най-вероятно вирусът се е популяризирал от пазар за диви животни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР