1. Където това е възможно, не започвайте изречението с думите

...
1. Където това е възможно, не започвайте изречението с думите
Коментари Харесай

15 хитри психологически прийома, които могат да ни бъдат полезни или изкуството на контакта с другите

1. Където това е допустимо, не започвайте изречението с думите " Аз мисля... " и " Струва ми се... ". Това се подразбира от единствено себе си, щом го казвате, само че от време на време демонстрира ненужна нерешителност.

2. Ако нервничите, а ви следва нещо отговорно, дъвчете дъвка. Така ще можете да се успокоите, тъй като подсъзнателно моментът, когато одобряваме храна, се асоциира с сигурност.

3. Ако някой ви крещи, запазете успокоение. Може би с това още повече ще ядосате събеседника си, само че по-късно той ще изпита мощно възприятие на виновност поради своето държание.

4. Когато няколко души се смеят в група, всеки инстинктивно гледа оня, който му е най-симпатичен. Или индивида, който би желал да счита за непосредствен.

5. Ако отговорът на вашия събеседник не ви подхожда или чувствате, че не е цялостен, не питайте отново. Просто деликатно погледнете индивида в очите. Тогава той ще бъде заставен да продължи диалога.

6. Преди значимо събеседване си представете, че интервюиращият е ваш остарял другар. Така ще се чувствате по-свободно и ще се вълнувате по-малко.

7. Оказва се, че освен страстите въздействат на мимиката ни, само че и противоположното е правилно. Така че в случай че желаете да се почувствате щастливи, усмихнете се колкото можете по-широко. В последна сметка ще се усмихвате изцяло откровено.

8. Ако се научите да изразявате малко по-голяма наслада от срещата с някого, то с времето ще бъдете откровено радостни да виждате този човек.

9. Хората са склонни да ви правят отстъпка в нещо малко, в случай че преди този момент са ви отказали нещо по-голямо.

10. Физиологическото изложение на напрежението в огромна степен наподобява на признаците на радостна възбуденост - тежко дишане, ускорено сърцетуптене и така нататък Ако съумеете да погледнете на стресовата обстановка като на предизвикателство, отрицателният резултат от напрежението ще се намали.

11. Най-често хората не отличават елементарната убеденост в себе си от това, че вие в действителност разбирате от нещо. Ако с целия си тип показвате, че сте уверени в своите дейности, хората сами ще ви търсят.

12. Ако ви се постанова да работите доста с хора, поставете зад себе си огледало. Много клиенти ще се държат по-вежливо - тъй като никой не желае да вижда себе си злобен и сърдит.

13. Ако на заседание очаквате от някого остра рецензия, старайте се да седнете до този човек. В този случай, най-вероятно той ще омекне и няма да може да ви атакува със същата мощ, с каквато би го сторил, в случай че е на известно разстояние от вас.

14. Първа среща е най-добре да организирате в такова място, където можете да получите повече позитивни страсти. Впоследствие приятните усещания ще бъдат асоциирани с вас.

15. Опитайте се при другарство да определите за себе си цвета на очите на събеседника си. Зрителният контакт усилва вероятността да почувствате взаимна благосклонност. 

Източник: margaritta.dir.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР