1,6 млн. лева са предвидени в общинския бюджет на Варна

...
1,6 млн. лева са предвидени в общинския бюджет на Варна
Коментари Харесай

1.6 млн.лв. във Варна за концерти, паметници и зоокъта

1,6 млн. лв. са планувани в общинския бюджет на Варна за финансиране на планове на конкурсен принцип от общинския фонд " Култура ", оповестиха от общината.

Сумата e заложена в бюджетните планове и предели на Община Варна за функционалност " Култура, спорт и почивни действия ", които бяха прегледани на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общинския съвет.
 Отстраниха от служба основният проектант на Варна
Отстраниха от служба основният проектант на Варна

Викрот Бузев не подава поисканата му оставка

Средствата по фонд " Култура " са с 600 хиляди лв. повече по отношение на тези в бюджета за предходната година. За финансиране на фестивали, състезания и планове в областта на културата общината е възнамерявала 1 млн. лв..

Други 400 хиляди лв. са заделени за планови оферти в региона на любителското изкуство - музикално, театрално, образно , креативен работилници и други, които се осъществят с присъединяване на деца и младежи до 18 година Включени са също 200 000 лв. за поддръжка и стимулиране на качествени медийни планове.

Проекторамката за функционалност " Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело " е в размер на 30 млн. лв. . Почти 4,5 млн. лв. от тях са за образуване и финансово подкрепяне на интернационалните и локални културни прояви, в това число на плановете по фонд " Култура ".
 Две партии желаят оставката на кмета на Варна
Две партии желаят оставката на кмета на Варна

Българска социалистическа партия и ПП/ДБ желаят Иван Портних да понесе отговност за презастрояването и неприятните улици в града

Има заложени средства за ремонта на къщата на основателя на Морската градина във Варна Антон Новак. Тя се намира в Приморския парк и е в доста неприятно положение. Община Варна работи за нейното възобновяване и превръщането й в " Посетителски център - Антон Новак " към РИМ - Варна, с непрекъсната експозиция, отразяваща живота и делото на Антон Новак, с благоприятни условия за осъществяване на семинари, образования, презентации, непрекъснати и краткотрайни изложения, конференции и други събития.

През 2023 година ще продължат ремонтните действия в зоокъта , който също е част от функционалност " Почивно дело, просвета и религиозни действия ". Планирано е и уголемение на системата за видеонаблюдение в зоопарка.

На съвещанието общинските съветници поддържаха самодейността на съдружие " Български родолюбци " за създаване на бюст-паметник на българския военачалник Иван Колев във връзка 160 години от рождението му, които се навършват на 15 септември 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР