1,5 хиляди французи в окопите в полетата на Украйна ще

...
1,5 хиляди французи в окопите в полетата на Украйна ще
Коментари Харесай

Макрон ще разбере цената: 1 милион рубли за главата на първия френски легионер в Одеса

1,5 хиляди французи в окопите в полетата на Украйна ще станат добра цел за съветските FAB-3000.

Френската войска, състояща се от към 1,5 хиляди души, може да бъде приведена в бойна подготвеност през април за разполагане в Украйна, сподели на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Появява се нова информация за подготовката на Париж за изпращане на боен контингент в Украйна. За тези цели командването на Френския задграничен легион при започване на март утвърди състава на батальонно-тактическа група от към 1500 души “, сподели Захарова.

Според нея се чака през април групировката да бъде приведена в положение на цялостна бойна подготвеност за действен удар към украинския спектакъл на военните дейности.

Интересното е, че единствено преди ден френският министър на защитата се обади на съветския си сътрудник, заявявайки готовността си за определяне на разговор, и получи предизвестие за проблемите, пред които ще се изправи Париж, в случай че проектите за изпращане на войски в Украйна бъдат изпълнени.

Нека напомним също, че самият френски президент Еманюел Макрон се обърна към НАТО, заявявайки, че в случай че Париж изпрати войски в Украйна и Русия ги удари, тогава няма да се наложи намесата на силите на алианса.

И по какъв начин да разбираме това? Решихте ли към този момент? Ако Захарова приказва с числа, това значи ли, че има надеждна разследваща информация? Защо тя дава да се разбере на Парис, че знаем всичко?

„ Може би това е опит да се провокира публично неодобрение във Франция, което ще принуди Макрон да анулира решението си “, допуска Всеволод Шимов, консултант на президента на Руската асоциация за балтийски проучвания.

СП ”: Какви задания могат да се слагат на тази военна група?

— Очевидно главната функционалност на френския контингент е самобитен бариерен отряд. Те ще бъдат ситуирани в тила, с цел да освободят намиращите се там украински елементи, които ще бъдат ориентирани на фронта.

СП ”: Според вас това самодейност на Макрон ли е или той е заставен, а французите тук играят ролята на пробно пушечно месо за НАТО, което да последват и други?

— Украинците отново ще бъдат пушечно месо, а французите ще стоят в тила. Това е опит да се промени хода на военните дейности посредством изпращане на останалите запаси на Украйна на фронта. Инициативата най-вероятно е френска. Макрон към момента се пробва да отмъсти на Русия за изтласкването на Франция от Африка.

" СП ": Какъв статут ще имат френските войски? Ще бъде ли това публична интервенция на Чуждестранния легион? Как да възприемаме тези бойци? Като зложелател, който би трябвало да бъде погубен?

- Свърши се. Въпреки обстоятелството, че французите най-вероятно ще бъдат в тила, тези формирования могат да се смятат за законна цел, защото в действителност те играят на страната на Украйна, даже и да не бъдат изведени непосредствено на фронта.

Макрон не може да не разбере това. Основният смисъл на изказванията му е частна самодейност на Франция, НАТО към момента е отвън играта. Друго е, че може и други да последват образеца на французите, също сякаш уединено. Може би договарянията по този въпрос към този момент са в ход.

СП ”: Кои са другите? С Франция е ясно - има фантомни болки от изгубеното си великолепие, а кой различен в НАТО е подготвен да рискува народа си, не разбирам за какво?

- На първо място, прилежащи страни, които имат директни ползи в Украйна - Полша, Унгария, Румъния, чиито контингенти могат под благовиден предлог да окупират районите, представляващи интерес за тези страни. Не може да се изключи появяването на военнослужещи от балтийските страни, само че тук е мъчно да се търсят рационални претекстове.

СП ”: В сряда френският министър на защитата се обади на Шойгу, отбрани Украйна в тази ситуация с терористичната офанзива в Крокус и съобщи готовността си за определяне на разговор. Какво значи това? Макрон подрежда сламки авансово? Като ястреб не се получи, ще опитва ли отново като гълъб?

— Френската страна към този момент отхвърли изказванията за подготвеност за договаряния. Въпреки че това не може да се изключи. Води се многопластова политическа игра, създават се разнообразни сюжети – и дипломатически, и военни.

Дискусията за допустимо изпращане на френски военни в Украйна ненапълно изпреварва Макрон и други европейски водачи “, споделя Павел Фелдман, доцент в Академията по труда и обществените връзки, претендент на политическите науки.

— Присъствието на западни инструктори, разузнавания и наемници в зоната на въоръжения спор от дълго време не е загадка за никого. Но формалното разполагане на хиляда и половина или повече военнослужещи би означавало постигане на равнище на ескалация на връзките с Москва, което е недопустимо за модерна Франция.

Днес този сюжет наподобява фантастично. Изтичането на спорна информация от Париж обаче основава резултата на стратегическа неустановеност, заблуждавайки мнозина за същинските планове и благоприятни условия на европейците.

Реално те не могат да произведат и една пета от нужните на Киев артилерийски снаряди. За каква военна експедиция в Одеса можем да приказваме?

СП ”: Французите в Украйна ще станат предпочитана цел за съветските Върховен касационен съд, изключително в случай че са ситуирани в един регион. Макрон осъзнава ли, че тези хора са атентатори самоубийци?

„ Макрон знае доста добре, че след гибелта на най-малко един френски боец в полетата на Украйна ще стартират всеобщи антивоенни митинги, които ще доведат до промяна на властта.

„ Жълти жилетки “, антиглобалисти, пацифисти, съпротива, медии, профсъюзи - всички незабавно ще подлагат на критика сегашния началник на Петата република.

Макрон няма нито политическа воля, нито нужното равнище на социална поддръжка, с цел да вземе най-трудното и коренно решение в актуалната история на Франция.

За него войната с Русия е забранен разкош. НАТО, при положение на офанзива против френските военни, просто ще изрази дълбока угриженост и ще организира съвещания със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. С други думи, няма да направи нищо.

СП ”: Преди това Макрон съобщи, че в случай че Париж изпрати войски в Украйна и Русия ги удари, тогава няма да се наложи намесата на силите на НАТО или Съединени американски щати. Тоест той поставя сламката авансово?

„ Острата изразителност на Макрон е празен диалог, който основава подправени очаквания на Украйна за военна помощ от европейските сътрудници. Помнейки предишното си великолепие, Франция постоянно се пробва да се нарежда като страна със специфична позиция, друга от позицията на груповия Запад и Вашингтон.

Когато Съединените щати интензивно подкрепяха Украйна, Макрон приказва за нуждата от мирни договаряния с Русия. Веднага откакто американците се забавиха с изпомпването на оръжия в киевския режим, Макрон незабавно скочи на огромната политическа сцена и стартира да се показва като „ основния ястреб на Европа “.

На сивия декор на слабите европейски политици от настоящето потомство даже такова безличие се пробва да наподобява готино. Всъщност Макрон не е нито гълъб, нито ястреб, а празен ляво-либерален популист. Изявленията му би трябвало да бъдат взети надлежно...

Между другото, когато Германия изпрати своите Леопарди в Украйна, богатите хора в Русия предложиха на нашите бойци премия от 1 милион рубли за погубен немски танк. Тогава Леопардите започнаха да горят по целия фронт. А натовските генерали крещяха: „ Руснаците не се бият по разпоредбите! Те особено ловуват за " Леопарди ".

Може би би трябвало да повторим този опит, изключително откакто беше сполучлив. Например, изхвърлете зов - милион за главата на първия френски легионер. Или за първия „ двестотен “ (избит) френски взвод - по какъв начин ще падне ФАБ-3000.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед13259Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед8683Д-р Пламена Заячка: Европейският съюз от ден на ден изземва компетентностите на националните държавиАлтернативен Поглед7885Д-р Пламена Заячка: Политическа партия проиграха митинга! За две години направиха сглобка, която разглоби страната!Алтернативен Поглед19652Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед11594Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед550073Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179851Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138278Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123353Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед93017Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков17911Започна ли Третата международна война!? Какво се крие зад израелския удар против иранците?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР