1/4 от децата са трайно пристрастени към своите мобилни устройства

...
1/4 от децата са трайно пристрастени към своите мобилни устройства
Коментари Харесай

Тревожно! Една четвърт от децата са пристрастени към смартфоните

 1/4 от децата са трайно пристрастени към своите мобилни устройства и изпитват дискомфорт и тревога, когато не са им на разположение, написа в. " Дейли мейл ", представени от Българска телеграфна агенция.

Екипът на доктор Никола Колк е изследвал потреблението на актуалната техника и поведенческото пристрастяване към нея от страна на децата.

Учените вкарват термина " проблематично потребление на смарт телефона ", водещо до взаимозависимост и прояви на меланхолия и възприятие на тревога при разлъка с устройството.

Специалистите към момента не могат да открият дали самият смарт телефон самичък по себе си е пристрастяващ, или качените в него приложения. Но при всички положения те предизвестяват родителите да обръщат повече внимание на това по какъв начин взаимодействат децата им с мобилните устройства. Съществува проблем и той би трябвало да бъде съзнателен.

Лондонският теоретичен колектив е обобщил резултатите от 41 проучвания в тази област, обхванали 41 871 деца. От тях 30 изследвания са били извършени в Азия, 9 в Европа и 2 в Съединени американски щати. Петдесет и пет % от участниците са били от женски пол, като най-застрашената група от пристрастяване била установена измежду 17-19 годишните девойки.

От всички проучвания на метаданните е установено сред 10 и 30 процентно пристрастяване, водещо до депресии, тревога и прояви на бодърствуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР