07 Юни Големи награди в 9 различни категории връчи за

...
07 Юни Големи награди в 9 различни категории връчи за
Коментари Харесай

9 проекта бяха отличени в първия конкурс на PMI Bulgaria Chapter

07 Юни
Големи награди в 9 разнообразни категории връчи за първи път българският Институт за ръководство на планове (PMI Bulgaria Chapter) на експерти за техните достижения в областта на ръководството на планове в в България.
Победителите са били оповестени по време на гала в хотел " Маринела ", събрала ръководители на планове, мениджъри, бизнесмени и притежатели на компании от разнообразни браншове в страната.
В състезанието за българските награди за ръководство на планове са взели участие 33 организации с 44 номинации. Проектите са оценени от екипа на PMI Chapter Bulgariа и интернационално жури от експерти в областта на ръководството на планове. Ето кои са спечелилите в обособените категории: Проект в частния бранш
The Financial Times - победител , с подгласници Paysafe и Cargotec Проект в обществения бранш
BULATSA - победител, а финалисти са Министерство на образованието и науката и Syscom. Проект, осъществен по европейска стратегия
ScaleFocus - победител, а финалисти са BULATSA и ICB Project Management Office
Soitron - победител, с подгласници Cargotec и UniCredit Bulbank. Мениджър на план на годината (изгряваща звезда)
Венцислав Луканов от ImmerseFX е победител с подгласници Полина Митева от MBL и Петър Събев от AtScale. Мениджър на план на годината (професионалист с потвърден опит)
Евдокия Талева-Бориславова от PAYSAFE с подгласници Галена Петкова от Brunata и Габриела Мицова от DXC Technology. Проект на започваща компания
ImmerseFX - победител , а финалисти са Rilla и MyTracknet Проект за корпоративна обществена отговорност (CSR)
Теленор за плана Open Mind - победител , с финалисти Фондация " За нашите деца " и Иван Асен 22. Проект в отговор на COVID-19
ScaleFocus е победител с приложението ViruSafe , а финалисти са DXC Technology и Cargotec.
Сред отличените на този първи конкурс са планове за триизмерни модели на съществени системи на човешкото тяло в помощ на студенти по медицина (ImmerseFX); платформа за автоматизирано приемане на вести (The Financial Times); приложение за следене разпространяването на ковид в България (ViruSafe на ScaleFocus); система за ръководство на въздушния надзор (BULATSA); новаторски програмен продукт за осъществяване рехабилитация и физиотерапия в домашни условия, създаден по европейска стратегия (SoFit на ScaleFocus) и други.

 Михаил Михайлов, ръководител на PMI Bulgaria Chapter открива церемонията
Михаил Михайлов, ръководител на PMI Bulgaria Chapter открива церемонията

" В организацията на състезанието участваха 35 доброволци, които през последната година работиха напълно виртуално, поради пандемията, само че макар компликациите успяхме да осъществяваме състезанието. Идеята за премиите се зароди още преди 2 години и съм доста горделив, че успяхме да съберем българската PM общественост и да й отдадем нужното самопризнание ", съобщи Михаил Михайлов, ръководител на PMI Bulgaria Chapter.

 Екипът от доброволци, който провежда премиите в състезанието на PMI Bulgaria Chapter
Екипът от доброволци, който провежда премиите в състезанието на PMI Bulgaria Chapter

PMI Bulgaria Chapter започва активност през 2009 година и от този момент е провела стотици събития и образования в региона на ръководството на планове. Целта на организацията е да разпространява и да постанова най-хубавите практики и стандарти за ръководство на планове в страната ни.

Всяка година организацията организира и форума Project Management Summit с лектори от целия свят, на който PM общността има опцията да разиска и да показа своя опит, както и да показа последните трендове при ръководството на планове.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР