05 Април Ръст на новооткритите сметки за получаване на пенсия

...
05 Април Ръст на новооткритите сметки за получаване на пенсия
Коментари Харесай

Райфайзенбанк: Все повече пенсионери получават пенсиите си по банков път

05 Април
Ръст на новооткритите сметки за приемане на пенсия по време на пандемията регистрират от Райфайзенбанк. За интервала от март 2020 до март 2021 година откритите Сметки За пенсия са се нараснали с над 7% по отношение на същия интервал година по-рано, означават от банката.

Най-голям брой сметки са били открити през месеците май и юни 2020 година, директно след въвеждането на по-строгите ограничаващи ограничения. Според специалистите това се дължи на обстоятелството, че пенсионерите и техните близки са осъзнали преимуществата на приемането на пенсията по банкова сметка, вместо в брой от гише, постоянно след дълго очакване на опашка. По този метод възрастните хора се защищават в допълнение в изискванията на пандемия.

От преимуществата на Сметка За пенсия се възползват най-често жителите на огромните регионални градове - София (27%), Пловдив (8%), Бургас (7%), само че също и от по-малките регионални центрове като Хасково, Русе, Стара Загора, Плевен, Враца, Сливен и Добрич.

Средната възраст на пенсионерите, които получават месечния си приход по сметка в Райфайзенбанк, е 68 година Делът на дамите е по-голям - 56%. Сред потребителите има както хора с избрания от Национален осигурителен институт таван на пенсиите, по този начин и такива с минималната за страната пенсия. Средният размер на пенсията, получавана по сметка в Райфайзенбанк е 420 лева

Също по този начин, повече от половината клиенти на банката със Сметка За пенсия заплащат с картата си на ПОС устройства в търговски обекти или в онлайн магазини. Пенсионерите също по този начин интензивно употребяват онлайн банкиране (55%) и мобилното приложение RaiMobile (53%), откъдето елементарно и комфортно могат да наблюдават салдото по сметката, а огромна част от тях и да вършат преводи, да заплащат битови сметки и други
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР