0% ДДС за производство на хляб, компенсации за ток и

...
0% ДДС за производство на хляб, компенсации за ток и
Коментари Харесай

Хляб над 2 лв.: Какви мерки се обсъждат за понижаване на цената?

0% Данък добавена стойност за произвеждане на самун, обезщетения за ток и вдишване от страната на разликата в цената на газа.

Тези ограничения за избавяне на хлебопроизводството в България са разискали на среща икономическият министър Корнелия Нинова и ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите у нас Мариана Кукушева.
От съюза са безапелационни, че тези ограничения ще доведат до намаление на цената за потребителите.
"Подкрепата за бизнеса с до 300 лева за мегаватчас би трябвало да продължи “, сподели Корнелия Нинова и изрази поддръжка за нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба.

Мариана Кукушева от своя страна увери, че в България има задоволително количества брашно и пшеница и прикани страната да направи всичко, с цел да помогне незабавно на българските хлебопроизводители. Тя предвижда, че е допустимо доста дребни пекарни в страната да затворят поради повишаването на газа.
Премахването на Данък добавена стойност за хляба ще има позитивен резултат, тъй като освен ще докара до понижаване на цената, само че и ще изсветли бранша.
Кукушева акцентира още, че досега хлебопроизводството е единственият отрасъл, който не е дотиран особено по европейски стратегии като се изключи една мярка във връзка с мелниците преди много време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР