⚡️Der Spiegel твърди, че германското разузнаване е прихванало разговори между

...
⚡️Der Spiegel твърди, че германското разузнаване е прихванало разговори между
Коментари Харесай

Хроника на една война - 7.4.2022

⚡️Der Spiegel твърди, че немското разузнаване е прихванало диалози сред съветски бойци, от които излиза наяве, че убийствата в Буча са осъществени от " Вагнер " и са тактика на руснаците - да сплашат мирното население. 

⚡️Google стартира да снима разрушените градове на Украйна. Първите фотоси ще бъдат от Ирпен и ще бъдат качени онлайн в края на идната седмица.

⚡️В Мариупол бе открит първия магазин след военните дейности - в кв. " Източен ". В него може да се пазари с гривни, рубли и даже с украински банкови карти. Централната част на града е завладяна от съветските войски. Константин Иващенко, някогашен общински консултант от украинската партия " Опозиционна платформа - За живот ", е назначен от ДНР за кмет на Мариупол.  Украинският кмет - Вадим Бойченко, напусна Мариупол на 23 март. Битките за пристанището и промишлената зона не престават.

⚡️Секретарят на " Единна Русия "  Турчак и шефът на Донецка област Пушилин издигнаха знамето на успеха и руския байрак в село Розовка, Запорожка област.

⚡️Рамзан Кадиров получи нови пагони - на ген.лейтенант

⚡️Украйна сложи нови, изцяло неприемливи условия в договарянията, споделя Лавров 

⚡️Зеленски приказва посредством видеовръзка с гръцкия парламент, дружно с двама бойци от украинския батальон „ Азов “. Много гръцки депутати бойкотираха тази среща, а изявлението на азовците беше ненадейно и провокира политически скандал след присъединяване на Зеленски. Зеленски беше приветстван единствено от депутатите на ръководещата Нова народна власт. 

⚡️ " Медуза " и групата " Проверено "  правят на изявлението, което бременната Марианна Подгурская даде за съветски публицисти откакто бе взривен родилния дом в Мариупол. Въз основа на това изявление, съветските медии оповестиха взривяването за режисура. Проверката открива, че Подгурская не приказва под напън, че изявлението по-вероятно е взето в ДНР, а обстоятелствата, които споделя са близки до истината. Разминаване обаче има в интерпретацията на обстоятелствата. Например, това, че Подгурская не е чула самолети, не значи, че не е имало самолети, а че ракетата може да е пратена от огромно разстояние. И т.н. 

⚡️От 9 посоки, съветските войски са се съсредоточили в 2 - Мариупол и региона на Славянск и Крматорск. Тежки боеве се водят в луганските Рубежное, Попасна и Северодонецк.

⚡️Загубите на Украйна вследствие на съветската инвазия могат да надвишават трилион $, - министър-председателят Денис Шмигал.

⚡️PepsiCo измисли по какъв начин да остане в Русия. Вместо Pepsi, Mirinda и 7Up ще произвежда New Cola и Fruitz лимонада. Компанията стопира производството и продажбите на 9 март на известните марки Mirinda, Pepsi и 7Up. Но пък ще пусне новите марки, измежду които и мая " Руски подарък ".

⚡️Еврото падна под 83 рубли за първи път от 10 февруари. 1 $ е 77 рубли.

⚡️САЩ изпратиха 100 безпилотни дрона камикадзе Switchblade в Украйна, както дадоха обещание, - представителят на Пентагона Джон Кърби. Отбелязва се, че по този начин наречените дронове камикадзе са дребни, портативни, имат бойни глави и експлодират при удар. Най-малкият модел може да порази цел на разстояние до шест благи (приблизително 9,6 км).

⚡️Тази нощ имаше взривове в Харков и Днипро. Руските войски след Изюм се пробват да стигнат до Славянск и Краматорск и да обкръжат украинските елементи в Донецка област. Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук прикани жителите на областите Донецк и Луганск неотложно да се изтеглят: „ Трябва да го създадем, тъй като след това хората ще бъдат под обстрел, ще бъдат убити и няма да могат да създадат нищо. И ние не можем да им помогнем. Защото ще бъде съвсем невероятно да се спре огънят ".

⚡️Сенатът на Съединени американски щати одобри единомислещо законопроект, упълномощаващ Байдън да задейства стратегия Lend-Lease за Украйна. За последно тази стратегия е употребена по време на Втората международна стратегия. Тя дава право на президента неотложно да изпрати оръжия, военно съоръжение, първични материали, храни и други без възнаграждение. След войната нещата изгубени в борба не се заплащат, годната техника се връща на Съединени американски щати, а тази, която украинците ще изискат да задържат ще бъде заплатена, само че Съединени американски щати ще провиснал безлихвени заеми. 

⚡️Владимир Зеленски: Седем страни са подготвени да обсъдят наличието на интернационално съглашение за гаранции за сигурност за Украйна. Това сподели президентът на Украйна в изявление за турското издание Habertürk. „ Съединени американски щати, Англия, Турция, Полша, Германия, Франция, Израел - не всички са поръчители, само че показах тези страни, които са подготвени да дойдат и да обсъдят листата с гаранции за сигурност. Защото това е първата стъпка. Среща с тези гаранти, по-късно взаимно схващане на гаранциите за сигурност и по-късно връзка с съветската страна “, сподели Зеленски.

⚡️NY Times удостовери достоверността на видео, на което си вижда как украински бойци стрелят по мъж, даващ признаци на живот, евентуално съветски боец, легнал на пътя. До него се виждат телата на още няколко бойци. Според вестника видеото е направено на 30 март по време на изтеглянето на съветските войски от региона на Киев. ООН упорства за разследване, в което се вземат поради всички данни за нарушение на правата на индивида, съобщи формалният представител на генералния секретар на международната организация Стефан Дюжарик. 

⚡️Макрон назова " голословни " и " възмутителни " рецензиите на полския министър-председател Матеуш Моравецки за това, че постоянно беседва с Путин 

⚡️Засега нещата не са стигнали до спиране на дипломатическите връзки с Испания, само че обстановката се развива по отрицателен сюжет, - съветският дипломат в Мадрид.

⚡️Бородянка е град, в който обстановката наподобява е още по-лоша, в сравнение с в Буча, предава Медуза. Бойците от " Азов " изясняват, че Буча е 10% от това, което виждат в Мариупол. На ул. Святопокровска в Гостомел откриха 11 убити в гараж

⚡️Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън счита, че една година американски наказания ще коства на съветската стопанска система " 15 години от нейните достижения "

⚡️Руските предприемачи измислиха по какъв начин да заобиколят антируските наказания - трансферират бизнес и капитал в Турция, която не се причисли към глобите против Руската федерация. През последните седмици в Турция бяха открити към 1000 компании със 100% съветски капитал, сподели ръководителят на Турско-руския бизнес съвет Изет Екмекджибаши.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР