⚡️3 821 049 са бежанците от Украйна към днешна дата.⚡️Френският

...
⚡️3 821 049 са бежанците от Украйна към днешна дата.⚡️Френският
Коментари Харесай

Хроника на една война - 27.3.2022 г.

⚡️3 821 049 са бежанците от Украйна към днешна дата.

⚡️Френският президент Еманюел Макрон сподели, че не би си разрешил оскърбления по адрес на съветския водач Владимир Путин, каквито насочи американския президент Джо Байдън, наричайки съветския президент " касапин ", съобщи Франс прес.

⚡️Сърбия няма да влезе в НАТО, тъй като добре си спомня какво направи НАТО през 1999 година - президентът на Сърбия Александър Вучич.

⚡️Събитията в Украйна ще доведат до закъснение на икономическия напредък в еврозоната и ускорение на инфлацията в кратковременен проект - президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

⚡️Продължават украинските митинги в завладения Херсон.

⚡️Населението на обградения украински град Чернигов е без водоснабдяване, топлоснабдяване и електроснабдяване поради опустошения в следствие от военните дейности

⚡️Финландският производител на шоколад и хлебни произведения Fazer възнамерява да се записва в Русия като  " Хлебный дом " и да продължи да работи там.

⚡️Ръководител на Луганската национална република Пасечник: Мисля, че в близко бъдеще ще се организира референдум на територията на републиката, на който хората ще упражнят своето безусловно конституционно право и ще изразят мнението си за присъединение към Русия. По някаква причина съм сигурен, че тъкмо това ще се случи.

⚡️Нежеланието на Унгария да изостави съветските енергийни източници ще й коства скъпо - полският президент Анджей Дуда в изявление за TVN.

⚡️Роскомнадзор блокира уеб страницата на известния немски таблоид Bild.

⚡️Американски артист и режисьор Шон Пен прикани за протест на тазгодишните Оскари, в случай че филмовата академия не разреши на украинския президент Владимир Зеленски да приказва на нея.

⚡️Руските въоръжени сили наподобява се пробват да обкръжат украинските сили, които се борят в сепаратистките райони в източната част на страната, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на английското министерство на защитата. 

⚡️Доставката на артикули в Сърбия от Русия може да спре поради политическата обстановка. Проблемът е маршрутите, които минават през страни от Европейски Съюз - Търговско-промишлената палата на Сърбия. 

СНИМКА⚡️Чешки деятели изляха изкуствена кръв на входа на съветското посолство в Прага. 

⚡️Още 10 публицисти са ранени, заяви основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. Според нея „ закононарушения са осъществени против минимум 56 представители на медиите ”, като 15 от тях са жители на други страни. Четирима английски жители, двама чешки, двама датски жители, двама жители на ОАЕ, един швейцарски жител и жител на Съединени американски щати са ранени. Убити са общо 12 публицисти, измежду които гражданин на Съединени американски щати, съветски жител и жител на Ирландия.
На 25 март, съгласно Венедиктова, автомобил на снимачните екипи на телевизионния канал 1+1 и турския TRT World в Чернигов е бил обстрелван. Рана от шрапнел е получена от украинския публицист Андрей Цаплиенко.

СНИМКА⚡️Зеленски подписа законопроект 7189 - за ограничение на публикуването на военна информация. Украинските въоръжени сили осведомят, че е неразрешено публикуването на информация за летящи ракети, имена на улици, спирки, магазини, заводи, работата на Противовъздушна отбрана, информация за обстрел или удар на снаряд, координати на борбите, брой бронирани транспортни средства, ранени или мъртви (с изключение на публични данни). Законът планува отнемане от независимост сред 3 и 12 г. 

⚡️В Словакия е ситуиран първия от три Противовъздушна отбрана комплекса Patriot

⚡️Кралският оперен спектакъл в Лондон реши да възобнови балета " Лебедово езеро " на Чайковски.

⚡️Песков: Европейците имат действителен избор – или да заплащат в рубли на цена под пазарната, по закрепени контракти, или да получат „ помощ “ на двойна цена от Америка.

⚡️Австрийският парламент няма да кани Зеленски така като Австрия е неутрална страна 

СНИМКА ⚡️И Киану Рийвс поддържа Украйна

⚡️Русия до седмица-две ще изтегли войските си от Киевска и Харковска област и ще ги трансферира в Донбас.
Те осъзнаха, че няма да е допустимо да завладяват огромни градове, оповестиха завършването на първата фаза на " специфичната интервенция " и началото на втората - " освобождението на Донбас ". Президентският консултант Арестович

⚡️Санкциите могат да бъдат вдигнати от Русия, в случай че нейните войски изоставен Украйна, а също и в случай че Москва потвърди уговорката си да се откаже от агресия в бъдеще - английският външен министър Лиз Тръс.

СНИМКА ⚡️Застрахователната компания Zurich Insurance премахна от обществените мрежи логото с буквата Z, откакто същата писмен знак се трансформира в знак на поддръжка за съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс. В изказване на компанията се споделя, че тя маха логото си, тъй като не желае неправилни тълкования, че поддържа Русия в спора.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР