• Подобреният IONIQ 5 и новият IONIQ 5 N Line се

...
•	Подобреният IONIQ 5 и новият IONIQ 5 N Line се
Коментари Харесай

Hyundai обнови IONIQ 5 и представи N Line версия на електрическия си модел

• Подобреният IONIQ 5 и новият IONIQ 5 N Line се причисляват към EV гамата на Hyundai, предлагайки продуктови усъвършенствания, новаторски функционалности и актуализации в дизайна.
• Актуализираният IONIQ 5 усилва пробега и потенциала на батерията и уголемява набора от функционалности, предлагаши комфорт на клиентите си.
• Новият IONIQ 5 N Line предлага състезателен и динамичен външен тип и преживяване при шофиране, предоставяйки на клиентите още една вълнуваща алтернатива

Hyundai Motor Company разгласи идното стартиране на пазара, на нов IONIQ 5 и нов IONIQ 5 N Line.

Новият IONIQ 5 към този момент разполага с повишен потенциал, възходящ от 77,4 кВтч на 84,0 кВтч, което от своя страна усилва и пробега на автомобила.

Екстериорните усъвършенствания включват изискана V-образна гарнитура и актуализирани предна и задна брони, които акцентират ниската и необятна SUV позиция на IONIQ 5. В резултат на това дължината на IONIQ 5 се усилва с 20 мм до 4655 мм, до момента в който другите външни размери - широчина от 1890 мм, височина от 1605 мм и междуосие от 3000 мм - остават непроменени.

За да се усъвършенства още повече динамичния външен тип на IONIQ 5 и неговите аеродинамични характерности, задният спойлер е продължен с 50 мм, а автомобилът към този момент може да се похвали с нови аеродинамични джанти.

Интериорът на автомобила предлага усъвършенстван комфорт и в същото време практично пространство. В централната подпора, горната част на Universal Island към този момент разполага с физически бутони, които ръководят постоянно употребявани функционалности, като затоплянето и обдухването на седалките на първия ред, отоплението на кормилото и асистиращите функционалности при паркиране. Освен това, за да се усъвършенства практичността, подложката за безжично зареждане на смарт телефона е преместена от долната в горната част.

IONIQ 5 е и с нов дизайн на кормилото с интерактивни пикселни светлини, раположението на бутоните на инфоразвлекателната система и климатика е усъвършенствано, с цел да е по-удобно за пасажерите.

За да увеличи удовлетворeността на клиентите си, Hyundai е внедрила в IONIQ 5 нова информационно-развлекателна система от последващо потомство, наречена Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Автомобилът разполага със програмен продукт, допускащ OTA актуализации.

Освен това Hyundai Motor вкарва няколко нови функционалности за сигурност и улеснение на водачите и пасажерите. Те включват кормилото с Hands-On Detection (HOD), помощник за поддържане на лентата 2, отдалечен образован помощник за паркиране 2 (RSPA 2) и помощник за отбягване на конфликт при паркиране напред/странично/заден ход (PCA-F/S/R).

За да удовлетвори условията на потребителите в новия IONIQ 5 са добавени и умна система за предните светлини (IFS), Digital Key 2, вградена камера 2 и опция за отдалечено прегъване на седалките на втория ред.

По отношение на сигурността и комфорта при шофиране има обилни усъвършенствания спрямо предходния модел на IONIQ 5.

Новият IONIQ 5 има модифицирани амортисьори, които оказват помощ за изглаждане на вибрациите от пътя, осигурявайки по-плавно шофиране. Увеличена е твърдoстта на „ кожуха “, на кормилната рейка, с цел да се понижат вибрациите във кормилото. Усилена конструкция в долната задница на купето, усъвършенства стабилността и управляемостта. Здравината на каросерията е увеличена, с цел да се понижат нискочестотните трептения и звук, идващи от окачването и гумите. Оптимизираното ръководство на инвертора на задния електромотор в допълнение способства за понижаване шума в купето. Добавена е и звукоизолация в зоната към мотора и задните гуми, която също способства за редуцирането на шума.

По отношение на сигурността, каросерията, предните и задните порти и частите на B-колоната са подсилени, с цел да се усъвършенства отбраната при непряк конфликт. Автомобилът разполага и със система от осем въздушни възглавници, в това число странични въздушни възглавници на втория ред, за нараснала сигурност.

Към гамата от електрически коли на Hyundai се причислява и новият IONIQ 5 N Line. Той ще се предлага като спомагателен пакет - състезателен вид, позициониран сред усъвършенствания IONIQ 5 и високопроизводителния IONIQ 5 N. Очаква се N Line да отговори на нарасналото търсене на състезателен жанр, прелъстителен за клиенти, които обичат динамично шофиране.

IONIQ 5 N Line може да се похвали с по-агресивен, състезателен челен и заден дизайн с неповторими брони, стилни странични прагове и набор от специфични 20-инчови алуминиеви джанти, с цел да подчертаят спортния външен тип на модела.

Купето е с присъщия извънреден дизайн N Line с N Line волан и табло, извънредни N Line железни педали, черен таван, специфични спортни седалки с логото N, червени контрастни шевове и две варианти за цвят на седалките, създавайки завладяваща, динамична среда на шофиране.

Подобреният модел IONIQ 5 и новият IONIQ 5 N Line са планувани да влязат в произвеждане края на първото полугодие на 2024 година.

*Източник: hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР