• Изцяло новият LBX нарушава стереотипите за дизайн на Lexus • Проектиран

...
•	Изцяло новият LBX нарушава стереотипите за дизайн на Lexus •	Проектиран
Коментари Харесай

LEXUS LBX: ПРЕМИУМ КАЧЕСТВО С НОТКИ НА НЕПРИНУДЕНОСТ

• Изцяло новият LBX нарушава стандартите за дизайн на Lexus
• Проектиран с фокус върху европейските усети
• Насочване към нова потребителска база, която цени първокласното качество с по-непринуден тип и чувство
• Представяме новото „ лице “ на Lexus, преосмисляйки присъщата за Lexus вретеновидна решетка
• Компактен по мярка, само че излъчващ мускулестия, стабилен темперамент на SUV

Lexus пренаписа личните си правила при създаването на напълно новия градски кросоувър LBX, не на последно място в преосмислянето и смяната на някои от най-познатите стилистични решения на марката. Този коренен, нов модел със самозареждащо се хибридно електрифицирано задвижване – най-компактният до момента, носещ марковия знак на Lexus – показва жанр, който го отличава от по-големите му събратя и е израз на желанието му да завладее сърцата и мозъците на нова група клиенти за марката.

В него ще можете да откриете още един детайл на изненада, тъй като „ вграденият “ жанр на SUV частично е въодушевен от формата на обичайните японски оризови сладки Kagami-Mochi – още един от образците за това по какъв начин Lexus прави препратки към естетиката на наследството в стилистиката на своите модерни дизайни.

Екипът, основал LBX е поощрен от управление на компанията да приложи свежо мислене, развивайки правилата на дизайна на Lexus Next Chapter, които дефинират последното потомство модели NX, RX и RZ. Намерението е да се сътвори автомобил за града със мощна образна прелест за по-младите, интелигентни европейци, които избират премиум качество, съчетано с по-небрежен, актуален тип и чувство.

Това е Lexus, в който ще се почувствате като вкъщи си, шофирайки с джинси и маратонки, като в същото време с това оценявате и се наслаждавате на лукса и първокласното качество на направа, одобрени от времето като отличителни белези на марката.

Нищо не демонстрира по-ясно желанията на дизайнерите от метода по който е осъществена стилистиката на предната част на LBX, който показва новото „ лице “ на Lexus. Вретеновидната решетка, отличителна линия на всеки модел на Lexus от повече от десетилетие, е преосмислена и осъществена като по-малък, общ детайл без рамка, който се слива образно с повърхностите на каросерията.
Благодарение на компактния мотор на хибридното задвижване, предният борд на капака над него е снижен, малко под равнището на фаровете, черпейки по този метод от решителния външен тип “Resolute Look ”, който характеризира моделите на Lexus основани първоначално и в последвалите години на първото десетилетие на 21 век. Свежите елементи включват интелигентно консолидиране на дневните светлини и мигачите в едно цяло, с познатия „ L “ претекст на Lexus, извърнат, с цел да сочи към посоката на завоя.

Излъчването за мощ и чувството за стабилност обичайно са част от присъщия за SUV моделите външен тип. Въпреки компактните си размери обаче, LBX също се стреми да показва този дух. Погледнати в профил, класическите детайли, които са в основата на въпросния темперамент са ясно забележими и включват къси надвеси като причина за динамична визия и систематизиране на тежестта осигуряващо по-добра управляемост, както и мощно разширени предни и задни калници. Постигането на стегнати, мускулести форми на повърхностите към задните порти се оказа едно от най-трудните провокации, само че това е основен детайл за основаване на впечатляващо наличие на автомобила на пътя.

Погледът се притегля по натурален метод и от гумите с огромен диаметър и 18-инчовите колела, които имат значима роля за основаване на чувство за динамичност и непоклатимост на LBX, принос за които има и ниския му център на тежестта. Визуалното обръщение е, че това е автомобил, който можете да шофирате с убеденост, без значение дали става дума за придвижване по градските улици, за проучване на селските пътища или пътешестване по автомагистралата.

Вдъхновението за мощните пропорции на LBX идва от един неочакван източник – оризовите питки Kagami-Mochi, които са обичайно японско предложение за Нова година обвързвано с религията. Те са направени от два диска – дребен, подложен върху по-голям. Когато наблюдавате LBX откъм задната част, този баланс на формите се отразява в компактната „ кабина “ на автомобила, ситуирана над излъчваща мощност и стабилност долна част – различен образен знак, предполагащ невисок център на тежестта и устойчиво държание на пътя.

Преместването на регистрационния номер надолу към задната ризница разрешава основаването на по-голяма, изчистена повърхнина на задната врата, която, от своя страна дава опция надписът LEXUS да добие по-силно наличие и блестящо изразен тип. Подобно на други SUV модели на Lexus, при LBX има лента за задни светлини и тук тя получава личен, специфичен дизайн. Формата и се простира оттатък повърхностите на задния похлупак и продължава до задните калници, наблягайки широчината и солидния тип на автомобила.

Дизайнът, несъмнено, не е единствено прелъстителен общ външен тип: на доста места могат да бъдат открити фини елементи, с цел да се реализиран допустимо най-хубавите аеродинамични характерности. Това от своя страна е значим фактор за обезпечаване на устойчиво ръководство на автомобила и понижаване на разхода на гориво. Покривът, флуидно завършеният спойлер и задните комбинирани светлини са основани по този начин, че да насочват по най-благоприятен метод въздушния поток към автомобила. Долните лайсни на страничните прозорци се сливат с повърхностите на каросерията, а перките в долните ръбове на страничните прагове способстват за възстановяване на аеродинамичната успеваемост. Те се съчетават с точно завършените ъглови елементи на предната ризница и страничните елементи на задната ризница.

За да подчертае мощния темперамент на линиите на LBX, Lexus предлага избор от лакови покрития на каросерията, които включват дълбоки нюанси на алено, жълто и синьо, както и опция за поръчване на впечатляващо двуцветно осъществяване с противоположен черен покрив и колони.

*Източник: www.lexus.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР