• Световната премиера на новата генерация на California предстои на

...
• Световната премиера на новата генерация на California предстои на
Коментари Харесай

Преди световната премиера на новото поколение на California, Volkswagen представя финално издание на California 6.1

• Световната премиера на новата генерация на California следва на 7 май
• Последните 1500 автомобила California 6.1 ще бъдат отличени с купата
" Last Edition "

От 2003 година най-успешният кемпер в този клас се създава напълно независимо от Volkswagen Лекотоварни коли в завода на марката в Хановер. След над двайсетгодишен интервал на произвеждане и две моделни генерации, в този момент е време за цялостно възобновяване на известния дом на колела – само че не и без уместно прощаване с най-успешния досега представител на тази
моделна серия. Последните създадени бройки на кемпера ще бъдат отличени
със специфичния стикер за финално издание " Last Edition ".

Световната премиера на неговия правоприемник ще бъде маркирана на 7 май 2024 година, като новата
генерация на California ще продължи да се създава в немския цех на Volkswagen Лекотоварни коли в в Хановер от лятото на 2024 година.

Volkswagen California беше и към момента е най-популярният кемпер в своя клас. Неговите разновидности Beach, Coast и Ocean са по-обичани и търсени от когато и да било преди и индустриалният им тираж в настоящото потомство California 6.1 към този момент е изцяло разпродаден – опцията за самостоятелна поръчка при търговците на марката завърши. Последните 1500 екземпляра California, които ще слязат от индустриалната линия в Хановер-Лимер до лятото, ще се отличават
отдалеч и почитателите ще могат да ги разпознаят незабавно по стикера с надпис " Last Edition " на задните странични колони на покрива. Това означение ще бъде ослепителен белег, който ще откроява безпогрешно последните бройки на California на платформата на Transporter 6.1.

В стадия на своята съвършена зрялост, California 6.1 продължава да бъде неоспорим Номер 1 в своя пазарен сегмент, само че без значение от това съвършенство е време за цялостно преосмисляне на моделната линия и привеждането й в подготвеност за посрещане на бъдещите провокации. Разбира се, съхранявайки традициите и известните мощни страни на California, с цел да бъдем постоянно с една крачка пред конкуренцията с последните нововъведения в технологиите, комфорта и практичността.
Световната премиера на идващото потомство ще се състои на 7 май 2024 година,
като почитателите на марката и модела ще могат да съпреживеят формалния дебют
дигитално в интернет.

Поглед обратно – 35 години California.
Славната история на California стартира през 1988 година с конструирането на специфична кемпер версия на основата на градивната архитектура на поколението T3 на Transporter. По-късно през същото лято това първо издание на California е показано публично пред посетителите на профилираното комерсиално ревю Caravan Salon, което по това време към момента се организира в
германския град Есен. Моделът се предлага с опция за поръчка в два цвята на външното лаково покритие – бяло “Pastel White ” и алено “Masala Red ”, а дизайнерите на интериора показват извънредно възприятие за жанр с изчистените форми на кухненския бокс в бяло-сиво осъществяване. Кемперът коства 39 900 немски марки – извънредно атрактивна цена, която наред с
интелигентните елементи и издръжливата, надеждна техника на микробуса Transporter незабавно трансформират California в бестселър. Още през първата година са продадени 5000 бройки от кемпер версията, а през идващите години California еволюира от специфичен модел в независима моделна серия, набирайки все по-голяма известност и спечелвайки сърцата на над 22 000 фенове на кемперите единствено за три години.

Смяната на поколенията от T3 към T4 през месец август 1990 година съставлява същинска техническа гражданска война. След четири десетилетия произвеждане на модели Transporter със задно предаване и четирицилиндрови боксерни мотори, инженерите на Volkswagen Лекотоварни коли прекатурват всичко с главата надолу, премествайки мотора и задвижващите колела на предния мост. Тази революционна стъпка докара до коренна смяна и на всичко останало - дизайна, ходовата част, моторите и вътрешното пространство. Моделът към този момент е в положение
да предложи доста повече шир, изключително в задната част на каросерията и California T4 се възползва съвършено от тези предпоставки, осигурявайки по-обширно пространство за пасажери и багаж от всеки различен кемпер по това време.

Рекламният слоган, основан за пазарната премиера на новото потомство гласи - „ Хотел California. Тихо местонахождение, комфортно обзавеждане, обезпечени панорамни гледки “, правейки отпратка към великия шлагер на групата Ийгълс и едноименния хотел в Западен Холивуд, за който се пее в него. В последна сметка California T4 също се трансформира в безкраен шлагер, продаден в към 39 000 екземпляра досега на преустановяване на производството през 2003 година.

Базираната на петото потомство на Transporter версия California на собствен ред показа нови измерения на комфорта в класа на компактните кемпери. И тази генерация на California обаче остана вярна на новаторската идея за настройка и оптимално систематизиране на пространството на оригинала. До 2015 година към 55 000 кемпер запалянковци стопираха своя избор на T5 California, който от дълго време се трансформира в най-успешния кемпер в своя клас. Детайли като интегрираното в разгъваемия покрив легло с ламелна основа за матрака, прибраните в задната врата къмпинг столове и закачената в облицовката на плъзгащата се врата къмпинг маса трансфораха California в еквивалент на швейцарското офицерско ножче измежду феновете на кемперите и къмпингуването по целия свят.

Базираната на шестото потомство на Transporter версия на California дебютира на пазара през 2015 година и изведе продажбите на ново, по-високо равнище с многочислените системи за асистенция на лидера. През 2017 година T6 California счупи върха на моделната серия, отчитайки 15 155 нови регистрации в границите на една година.

От 2019 година насам, историята на триумфа на моделната серия намира своето продължение в лицето на новия California 6.1, който продължава поредно отличното показване на своите прародители. Една от новите функционалности при него е сензорният екран в конзолата на покрива, който може да се употребява за ръководство на всички съществени функционалности и настройки на кемпера и предлага богата и разнообразна информация когато и да е.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР