• Със своя несравним комфорт и електрифицирано задвижване с мощност

...
• Със своя несравним комфорт и електрифицирано задвижване с мощност
Коментари Харесай

НОВИЯТ DS 7 – ПЪТЯТ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО

• Със своя непостижим комфорт и електрифицирано задвижване с мощ до 360 к.с., новият DS 7 съчетава софтуерната експертиза и елегантна хармония.
• Стъпвайки на френския опит в първокласния сегмент от пазара, новият DS 7 се откроява с предница с технология на светлините DS PIXEL LED VISION 3.0 и асортимент на материали, който се стреми да предложат невиждани в този авто клас изисканост и комфорт.
• Новият DS 7 E-TENSE 4x4 360 употребява plug-in хибридно задвижване с мощ 360 к.с. и умна система за задвижване на четирите колела, огромни колела, по-ниско ситуирана каросерия и спирачни дискове с огромен диаметър.

Представеният през 2017 година DS 7 CROSSBACK беше първият модел, отразил на 100% дизайна на DS Automobiles и обрисувал пътя към новия дух на авангарда ( “Spirit of avant-garde ”). Пoлучил несъмнено самопризнание за невижданото осъществяване на интериора, забележителното съвършенство и модерните си софтуерни решения, DS 7 CROSSBACK разкри небосвод за развиване на нови разработки, чието олицетворение в този момент виждаме в новия DS 7.

„ В същото време и отдавайки дължимото на характерността и елегантността на съществуващите форми, ние внесохме спомагателна нотка динамичност с редица отчетливи детайли. Характерът на новия DS 7 получава мощен подтик, който проличава изключително добре в оформлението на предната и задната част, само че дизайнът му продължава да се вписва хармонично в настоящата гама на DS Automobiles. Този резултат е плод на съдействието на DS DESIGN STUDIO PARIS, инженерният екип, който способства с голям брой софтуерни нововъведения, както и нашите индустриални експерти, който съумяха да внедрят редица нови функционалности и улеснения. Стиличните линии, добавени към интериора, покачват общата естетика на продукта. ”
Тиери Метроз, шеф дизайн

ДИЗАЙН, ДОПЪЛНЕН С ОТЧЕТЛИВИ КОНТУРИ И СИЯЕЩ СЪС СВЕТЛИНИТЕ НА DS PIXEL LED VISION 3.0 И DS
LIGHT VEIL
Характерът на новия DS 7 е построен върху забележителните промени в оформлението на предната и задната част. Все по този начин грациозен, новият DS 7 носи повече динамичност с по-категорични и по-добре изразени като конструкция линии, следвайки подчертаната естетика и еднородност в дизайна.
Напълно новата предница се откроява с изострени линии, определящи и осигуряващи салдото сред обособените функционалности. Благодарение на тясното съдействие сред екипа на DS DESIGN STUDIO PARIS и индустриалните специалисти от завода в Мюлуз (Франция), бе свършена доста съответна работа, довела до изключителни резултати във връзка с качеството и солидността на осъществяването.
Светлинната графика бележи развиване и показва още по-изразителни черти. Комбинацията от новите, по-тесни форми на фаровете при системата DS PIXEL LED VISION 3.0 и „ светлинният воал ” на дневните светлини DS LIGHT VEIL е изключително хармонична и изпълнена в духа на висшата мода.
Размерите на „ крилете ” DS WINGS и предната решетка са увеличени, а оформлението на престилката е актуализирано с самостоятелна цветова гама според от версията на модела.
По-тесните, стъпаловидни задни LED светлини с образен резултат на „ завихряне ” също са получили ново оформление с мрачно железно покритие, което акцентира неповторимото лъчение на новия DS 7. Капакът на багажника и емблемата са актуализирани с по-отчетливи линии, до момента в който досегашният надпис „ CROSSBACK “ е сменен от „ DS AUTOMOBILES “, който акцентира по-широката образно задница на новия DS 7.
Колелата също играят значима роля в очертаването на изразителния темперамент в страничния профил на новия DS 7. Новите, допълнени с аеродинамични вложки 19-цолови джанти EDINBURGH и SILVERSTONE усъвършенстват аеродинамичната обтекаемост, до момента в който характерният им дизайн основава чувство за по-голям диаметър. Новите 21- цолови джанти BROOKLYN с изтънчен софтуерен дизайн се оферират единствено при новия DS 7 E-TENSE 4x4 360.
Рамките на страничните прозорци и релсите за багажник на покрива се оферират в блестящо черно осъществяване Gloss Black, което акцентира в допълнение динамичността на силуета.

СИСТЕМАТА НА СВЕТЛИНИТЕ DS PIXEL LED VISION 3.0
Системата DS PIXEL LED VISION 3.0 показва софтуерно изобретение, което прибавя още едно впечатляващо измерение към новия модел. PIXEL модулите при новия DS 7 се отличават с усъвършенствано ръководство на мощността на светлинния поток и поддържат 3 идентифициращи модула, които се оферират в цялата гама. Функцията PIXEL обезпечава обилни преимущества във връзка с качеството на осветление на пътното платно. Светлинният поток е по-мощен, по-равномерен и с повишен до 380 метра (дълги светлини) обсег. Освен това, при придвижване със скорост под 50 км/ч, широчината на осветление на светлинния лъч към този момент е 65 метра. От вътрешната страна на фаровете са ситуирани два модула за къси/странични светлини, които работят взаимно. От външната страна на PIXEL модула за дълги светлини са ситуирани общо 84 LED детайла в три реда. В взаимозависимост от ъгъла на отклоняване на кормилото, осветяването на пътното платно в завой се управлява от интензитета на външните LED детайли в PIXEL модула.

„ СВЕТЛИННИЯТ ВОАЛ “ DS LIGHT VEIL
Оформлението на дневните светлини е въодушевено от работата на инженерите и стилистите върху концептуалните студии DS X E-TENSE и DS AERO SPORT LOUNGE. При тях светлината като че ли извира от вътрешната страна, преминавайки през цвета на каросерията. „ Воалът ” DS LIGHT VEIL включва дневните светлини и четири отвесни светлинни детайли с общо 33 светодиода. Ключова роля в това новаторско решение играе индустриалният развой – лаковото покритие е нанесено отвътре на лазерно гравираната поликарбонатна повърхнина и по този начин основава забавен профил, в който предаваната светлина се редува с секторите, лакирани в цвета на купето. Гледката е забележителна и основава присъщия за скъпоценните бижута резултат на дълбочина и бляскавост. Функцията DS LIGHT VEIL просветва и изгасва при заключване и отключване на автомобила.

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФРЕНСКИЯ ОПИТ И ТРАДИЦИИ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА КРАСИВИТЕ НЕЩА
Подобно на най-големите парижки фешън къщи, DS Automobiles обръща изключително внимание на подбора на материали и на методите за тяхната обработка. С помощта на тапицериите и облицовките във вътрешното пространство на новия DS 7 беше основана атмосфера, която да прави друго и неповторимо всяко пътешестване.

Изключителното равнище на разкош и изисканост при новия DS 7 OPERA проличава в тапицериите от фина кожа напа, предлагани в две разцветки - Basalt Black и Pearl Grey. Облицовките от тази естествена материя с най-високо качество покриват обширни площи от интериора и придават естествени изискани линии към първокласното лъчение.

Новите облицовки с драпиран резултат на арматурното табло и панелите на вратите при осъществяването с кожена тапицерия напа не употребяват шевове и съединения, запазвайки чувството и външния тип на естествената кожа. Ефектът на естествената повърхнина е засилен в допълнение посредством релефно щамповане с претекстове, напомнящи светлинната графика на DS LIGHT VEIL.

Изключителното внимание към всеки подробност в новия интериор проличава и в перлените шевове, предлагани в новите цветове White и Zephyr, в облицовките от висококачествена естествена кожа на венеца и капака на въздушната възглавница на кормилото, в релефните вложки с емблематичния за DS Automobile претекст „ Clous de Paris ” и не на последно място – релефните детайли от тапицерията в жанр часовникова гривна, които се оферират за първи път в цвят Pearl Grey.

Изисканото осъществяване проличава и в интериора RIVOLI, изискан в цвят Basalt Black и тапицерия с шевове и релефна повърхнина, комбинирани успешно с кожената материя Claudia Leather и нейната добре изразена повърхностна конструкция.
Интериорът на PERFORMANCE LINE се отличава с още по-дълбока черна тоналност на тапицериите от микрофибърен текстил Alcantara® на всички детайли, както и с контрастните нотки в Gold и Carmine, които акцентират динамичното лъчение.
Вътрешното пространство на версията BASTILLE е обновен с нови материи DS Canvas и тънък релеф в Basalt Black с претекст, въодушевен от рибените люспи.
При всички осъществявания на вътрешното пространство се употребява косвено вътрешно осветяване с опция за самостоятелни настройки и нов светлинен претекст, въодушевен от релефните панели „ Clous de Paris “.

СЕДАЛКИТЕ НА DS AUTOMOBILES С ТАПИЦЕРИИ ОТ КОЖА НАПА
Черпейки ентусиазъм от множеството свързани в единно цяло детайли при металните гривни на първокласните часовници, дизайнерският екип на DS Automobiles е употребявал за седалката и облегалката на новия модел разкроени от цели части кожа тапицерии - без шевове и връзки и с необикновено равнище на комфорт. Структурата на пълнежа на тапицериите е от пенопласти с висока компактност и доста по-масивна от обичайно употребяваните решения, защото равнището на комфорт е по-високо и остава по-трайно през годините при тапицериите с повече и по-плътен материал. Широчината на употребяваната за тапицериите разкроена кожа възлиза на 450 милиметра, като след след оформянето на релефа се понижава с до 60 милиметра. Изключително висококачествената кожа напа се добива от отглеждани за месо породи говеда, които живеят на пасища без ограждения с бодлива тел. Използва се единствено най-качествената, гъвкава и здрава част от структурата на естествената кожа с дебелина 4 милиметра, която се обагря изцяло в един от специфичните цветове Basalt Black или Pearl Grey. Изключителният комфорт на седалките се добавя от функционалностите за масаж, отопление и изстудяване.

„ Новият DS 7 въплъщава нашето виждане и чувство за френския жанр в изкуството на пътуването. Постарахме се да представим някои в действителност нови и открояващи се благоприятни условия и улеснения оттатък нормалното в този пазарен сегмент - по-специално във връзка с осъществяването на интериора и избора на материали. От друга страна, нашият богат инженерен опит и обичаи в конструирането и настройката на ходовата част и задвижването докара до основаването на извънредно несъмнено и леко окачване, както и на мощни, ефикасни и икономични силови елементи. Тази композиция изпълва с живот и наличие комфорта и динамичността, които всички чакат от DS Automobiles. ”
Агнес Тесон Фаже, продуктов шеф

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДИНАМИЧНО ХИБРИДНО ЗАДВИЖВАНЕ НА БЕНЗИН И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И МУЛТИЕНЕРГИЙНИ СИЛОВИ АГРЕГАТИ
В качеството си на мултиенергийната марка с най-ниски равнища на излъчванията на CO2 в Европа през последните две години и на нееднократен първенец във Formula E, DS Automobiles бе решена да предложи новия DS 7 с опция за избор на няколко типа задвижване, измежду които и гама от три plug-in хибридни системи с мощ 225, 300 и 360 к.с. Новият DS 7 E-TENSE 225 употребява бензинов мотор PureTech 180 и електродвигател с мощ 110 к.с., комбиниран с осемстепенна автоматизирана предавателна кутия и предно предаване.

Новите DS 7 E-TENSE 4x4 300 и DS 7 E-TENSE 4x4 360 на собствен ред употребяват система за двойно предаване, мотор PureTech 200 и тягови електродвигатели с мощ 110 и 112 к.с. на предния и на задния мост. Моделът 360 се отличава и със специфични настройки, дело на експертите на DS PERFORMANCE.
Новата акумулаторна батерия с потенциал 14,4 кВтч дава опция за изминаване на пробег до 65 километра с нулеви излъчвания в изискванията на разбъркан WLTP цикъл и до 82 километра в градски цикъл. Времето за зареждане на батерията със зарядно устройство с мощ 7,4 кВт е към два часа.
Гамата на новия модел включва и мотора 130 BlueHDi, а на пазарите отвън Европа ще се оферират и версии с бензинови мотори PureTech с мощ 130, 215 и 225 к.с.

Новият DS 7 остава един от енергийно най-ефективните коли в своя клас, което се дължи в особена степен на отличния надзор на тежестта.
НОВИЯТ DS 7 E-TENSE 4X4 360

В новия DS 7 E-TENSE 4x4 360 е въплътен Grand Touring духа на DS Automobiles. За да бъде на висотата на внушителния прилив на мощност (бензинов мотор с 200 к.с., електродвигател със 110 к.с. на предния и електродвигател със 112 к.с. на задния мост), новият DS 7 E-TENSE 4x4 360 употребява основани от специалистите на DS PERFORMANCE специфични настройки за оптимизация на енергийния мениджмънт. Приложението DS ENERGY COACH оказва дейна поддръжка на лидера, контролирайки режимите на прекъсване по този начин, че да усъвършенства оползотворяването на непотребната сила. Клиренсът на каросерията е снижен с 15 мм, предната и задната диря са разширени надлежно с 24 мм начело и 10 мм откъм гърба, а предните спирачки употребяват дискове с диаметър 380 милиметра и създадени от DS PERFORMANCE спирачни апарати. Внушителните 21-цолови джанти BROOKLYN се допълват от новото лаково покритие Lacquered Grey, чиито перлени оттенъци акцентират завлядяващите форми и чара на новия модел. Ускорението от 0 до 100 км/ч се реализира за време от 5,6 секунди, а за дициплината старт-стоп на 1000 метра са задоволителни единствено 25,4 секунди.

TEХНОЛОГИИТЕ СА ВЪВ ФОКУСА НА ИЗЦЯЛО НОВАТА ГАМА НА DS 7
Инфоразвлекателната система бележи една от най-големите промени при новия DS 7 с включването на DS IRIS SYSTEM - ново решение, което включва изцяло освежен интерфейс с опция за самостоятелно настройване, бързи и плавни реакции и елементарно гласово ръководство с естествени изречения. Модернизираният сензорен екран с висока разграничителна дарба и диагонал 12 инча предлага интуитивно меню, построено от уиджети с опция за достъп единствено с едно придвижване до всички функционалности - ръководство на свързаната навигация, вентилацията, цифровите аудиоизточници и информацията за пътуването. Изключително комфортният за потребление огромен екран обезпечава на лидера и картина на зоните пред и зад автомобила от новите цифрови камери с висока разграничителна дарба, както и безжичен wi-fi достъп до функционалността Mirror Screen за смарт телефон интеграция.

Новият 12-инчов екран на цифровия блок на контролните принадлежности пред лидера дава опция за смяна и самостоятелна настройка на показанията и предлага актуализирана графика с най-важната и настояща информация, като разпределението и посоката на енергийните потоци при plug-in хибридните версии да вземем за пример.

УНИКАЛНИ ЗА ТОЗИ ПАЗАРЕН СЕГМЕНТ ТЕХНОЛОГИИ
Новият DS 7 показва и редица нови технологии за повишение на комфорта и поддръжка и улеснение на лидера като DS ACTIVE SCAN SUSPENSION и DS NIGHT VISION.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION е система за надзор на работата на амортисьорите на основата на данни от видеокамера, която е безусловно неповторимо предложение в този авто клас. Системата контролира самостоятелно и без значение работата на амортисьорите на всяко от колелата, отчитайки и изглаждайки несъвършенствата на пътната настилка.

При системата DS NIGHT VISION пътното платно и неговите граници се наблюдават от инфрачервена камера, която записва наличието на колоездачи, пешеходци или животни пред автомобила на разстояние до 100 метра. Водачът получава съответната iинформация на новия дигитален екран с висока резолюция на арматурното табло, допълнена от особено предизвестие при положение на заплаха от удар.

Безопасността е нараснала доста и с помощта на системата за следене на концентрацията DS DRIVER ATTENTION MONITORING и за асистенция на лидера DS DRIVE ASSIST за полуавтономно шофиране от второ равнище.

Системата DS DRIVER ATTENTION MONITORING проучва равнището на внимание на лидера благодарение на информация от две камери. Първата от тях следи държанието на автомобила в заобикалящата го среда, a втората, ситуирана непосредствено пред лидера, проучва накъде е ориентиран погледът му, както и неговите мимики и придвижване на клепачите за определяне на признаци на отмалялост и унесеност...Това е невиждано изобретение в този сегмент от пазара.

Новият DS 7 е оборудван и със системата DS DRIVE ASSIST - aдаптивен круз надзор, който може да прави независимо тръгване и прекъсване без нужда от интервенция на лидера и асистенция, която му разрешава да нарежда автомобила там, където пожелае в лентата за придвижване.

СЪЗДАДЕН ВЪВ ФРАНЦИЯ И С ГОТОВНОСТ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПАЗАРА СКОРО
Новият DS 7 е световен модел, който се създава в завода в Мюлуз (Франция) за всички пазари отвън Китай, както и в завода в Шънджън за облекчаване на китайския пазар. Предварителните поръчки ще стартират през лятото, а първите модели ще бъдат разполагаем на клиентите в DS STORES от месец септември 2022 година.

Поръчката и доставката няма да изисква от новите притежатели да вървят на никое място с помощта на онлайн системата за продажби и опцията новият DS 7 да бъде доставен до определен от клиента адрес посредством услугата DS DELIVERY VALET.

НОВИЯТ DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIÈRE
При пазарната премиера на новия DS 7 ще се предлага лимитираната серия DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIÈRE. Специалната версия употребява основата на новия DS 7 E-TENSE 4x4 360 OPÉRA и се отличава с ослепително черен Gloss Black спойлер на предната ризница, черни монограми и специфични емблеми наред с ослепително черно покритие на DS WINGS, предната решетка, лайсните на страничните прозорци и релсите за багажник на покрива. Моделът ще се предлага в цветове на интериора Basalt Black и Pearl Grey, а общоприетото съоръжение включва два зарядни кабела (Mode 2 и Mode 3). Палитрата на външните лакови покрития на каросерията включва шест разцветки - Lacquered Grey, Sapphire Blue, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey и Crystal Pearl. При поръчки, направени на интернет уеб страницата за резервация, ще се предлага контракт Freedrive (удължена гаранция, обслужване, публични инспекции на техническата редовност, пътна помощ и т.н.) и домашна зарядна станция вид Wallbox.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР