Ë-BERLINGO: CITROËN НАДГРАЖДА ДОБРЕ ПОЗНАТАТА ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ПИОНЕРА ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ ЗА

...
Ë-BERLINGO: CITROËN НАДГРАЖДА ДОБРЕ ПОЗНАТАТА
ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ПИОНЕРА ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ ЗА
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото електрическо ë-Berlingo на Citroen

Ë-BERLINGO: CITROËN НАДГРАЖДА ДОБРЕ ПОЗНАТАТА ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ПИОНЕРА ПРИ АВТОМОБИЛИТЕ ЗА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСКА ВЕРСИЯ, ЗА ДА ОТГОВОРИ НА ОЧАКВАНИЯТА НА КЛИЕНТИТЕ

• Новият Citroën ë-Berlingo е идеалният автомобил за феновете на активния начин на живот. С неговата деловитост и функционалност, те могат да се насладят на всичките си обичани действия с подобрения комфорт на електрическия двигател.
• Електрическата версия на Berlingo осигурява плавната работа и спокойствието, обезпечени от електрически мотор с пробег до 280 км* (цикъл WLTP).
• Версията предлага цялата добре позната функционалност на Berlingo, без никакви взаимни отстъпки и се адаптира перфектно към всички потребности с просторен интериор, модулност и деловитост. ë-Berlingo се предлага в две дължини и може да настани до седем души. Той осигурява същия великодушен размер на кабината, три независими задни седалки, мултифункционална обшивка на тавана Modutop® и отварящо се задно стъкло.
• ë-Berlingo улеснява шофирането с Head-up дисплей и нов 10-инчов цифров екран с висока разграничителна дарба, показващ цялата потребна информация за водача и пасажерите.

„ Електрификацията на Berlingo взема решение два въпроса, като предлага задоволителен пробег и не прави взаимни отстъпки с практичността, така че нашите клиенти да могат да се наслаждават на своите действия в цялото им многообразие. ë-Berlingo им носи допълнителна доза успокоение в ежедневието с гладко и безшумно шофиране, удовлетворение от непокътнатото качество на въздуха и следен бюджет за придвижване. Точно такива високи очаквания имат клиентите и това е изключително стратегическо решение в сегмента, защото по-големите автомобили са изключително ограничавани заради CO2 и разхода на гориво. Горди сме, че Berlingo, първият автомобил за свободното време, се подрежда измежду първите, които предлагат тази опция. “ Лорънс Хансен – Продуктов и стратегически директор на Citroën

* Предстои сертификация

Създател на автомобила за свободното време през 1996 година, Citroën продължава да развива същинска общественост, която е изключително обвързвана с присъщите за Berlingo еднаквост, деловитост и модулност. Компактният екстериор и просторният интериор са главен актив за клиентите, изискващи широко пространство. Тези мощни страни засилват привлекателността на Berlingo в един сегмент, в който такива предложения стават нищожни. Появата на електрическа версия на Berlingo е от основно значение. Това е съвременно решение на екологичните проблеми, които мощно засягат този тип автомобили, и е ориентирано към клиентите с природосъобразен метод на живот, които са наясно със своя екологичен отпечатък и регистрират своя бюджет за напредване. Решението съчетава деловитост с удоволствие, като се възползва от най-добрите електрически технологии и допълнително усъвършенства спокойствието и плавното шофиране без да нарушава функционалността на Berlingo.

Ë-BERLINGO: СЪЗДАВАНЕ НА КОМФОРТ И СВОБОДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПЛАВНОСТ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЖИМ
ë-Berlingo прави всяко пътешестване релаксиращ момент за пасажерите. Автомобилът стартира гладко с линеен въртящ миг и ускорение, налични неотложно без смяна на предавки. Електрическият силов агрегат генерира нулев звук и няма вибрации.
ë-Berlingo може да се похвали и с първокласен комфорт в кабината с високо разположени седалки, гладко кормилно ръководство и 10,8-метров диаметър на завой.

Електрическият мотор задвижва автомобила в сходство с избрания режим на шофиране и пътните условия. С мощност 100 kW (136 к.с.)/260 Нм ë-Berlingo достига максимална скорост от 135 км/ч, независимо от режима на шофиране. Режимите на шофиране се задействат посредством селектора, комбиниран със особено управление ë-Toggle:
• Normal – 80 kW/210 Нм: обезпечава най-добрия баланс сред пробег и динамична производителност;
• Eco – 60 kW/180 Нм: усъвършенства консумацията на сила посредством понижаване на мощността на отоплението и климатика, без да ги изключва изцяло и посредством ограничение на въртящия миг и мощността на двигателя;
• Power – 100 kW/260 Нм: обезпечава подобрена управляемост и продуктивност на автомобила при преместване на максимален товар.

ПРОБЕГ ЗА СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕ
Клиентите на коли за свободното време имат разнообразни потребности от мобилност, с цел да се любуват на разнообразните си действия с различна продължителност на пътуванията. ë-Berlingo отговаря на тези потребности сходно на хамелеон, като се приспособява към всяка от тях ден след ден. Постига го чрез осигуряване на достъп до регулираните зони за придвижване в градовете и като позволява на тези клиенти да пътуват без проблеми с необятен обсег на деяние. В зависимост от стила на шофиране, литиево-йонната батерия на ë-Berlingo с капацитет 50 kWh обезпечава пробег до 280 км*. ë-Berlingo разчита на най-добрите електрически технологии и се предлага с един и същи силов елемент и батерия за двата вида каросерия.
* Предстои сертификация.

За да усъвършенства пробега, силовият агрегат на ë-Berlingo възвръща енергията при закъснение на скоростта и прекъсване. Водачите могат да усилят възстановяването на силата, като просто задействат бутона „ B “ на централната подпора. Разположена под седалките и пода на товарния отсек, батерията не оказва влияние върху пространството в кабината. Батерията съхранява и дава силата, необходима за работата на електрическия двигател, отоплението и климатика. Нивото на зареждането ѝ се извежда на инструменталния панел посредством знак за процент и също по този начин се изобразява чрез градуиран светлинен екран. Батерията има гаранция за осем години или 160 000 км (за 70% от потенциала ѝ в края на гаранцията). Сертификатът за капацитет на батерията се издава след проверка след една година или 20 000 км, а след това при всяко обслужване на всеки две години или 40 000 км.

ЛЕСНО ЗАРЕЖДАНЕ И КОНТРОЛИРАНИ РАЗХОДИ
Клиентите на този вид модел често притежават независима къща и имат по-лесен достъп до зареждане. Предлагат се три режима на зареждане. Батерията може да се зарежда в общия случай с помощта на елементарен контакт Green’up през нощта, с цел да се потегли на сутринта в пълно успокоение.
• Домашно зареждане, изискващо кабел Mode 2 (стандартен във Франция) за зареждане у дома, на работното място или на паркинг. Този режим на зареждане е съчетаем със стандартен контакт 8A или интензивен контакт 16A (кутия + контакт Green’Up), при което времето за 100% зареждане на батерията е намалено на половина до под 15 часа.
• Частно или публично бързо зареждане, изискващо монтаж на стенна кутия за бързо зареждане Wallbox с мощност от 3,7 kW до 22 kW и кабел Mode 3 (опционален). При този способ времето за зареждане от 0% до 100% е 7,5 часа (еднофазна 7,4 kW Wallbox) или 5 часа (трифазна 11 kW Wallbox).
• Изключително бързо зареждане на обществена зарядна станция с мощ до 100 kW с вграден в зарядното устройство кабел Mode 4. Зарежда 80% от батерията с капацитет 50 kWh за 30 минути. ë-Berlingo се нарежда измежду най-хубавите в своя сегмент по отношение на времето за бързо зареждане.

Автомобилите за свободното време са практични, само че техният вид купе не допринася за аеродинамиката. Електрификацията е от основно значение в този сегмент за понижаване на въздействието върху околната среда и разходите за потребление. Това е основен критерий за клиентите, които постоянно имат ограничени бюджети. Без промяна на масло, въздушни филтри, горивни филтри или трансмисионно масло, поддръжката е с 30% по-евтина, в сравнение с при модел с двигател с вътрешно горене. Енергийните бюджети на клиентите също са под надзор, като ë-Berlingo употребява приблизително 18 kWh на 100 км, което съставлява разход от по-малко от 6 лв..

Освен това ë-Berlingo е оборудван с функция за отсрочено зареждане за консумация на електрическа енергия в часовете с по-ниски тарифи, както и с функционалност за предварителна климатизация. Последната позволява на водачите да зададат температурата в кабината, докато автомобилът е включен в електрическата мрежа и по този метод да намалят консумацията от батерията през първите няколко километра от пътуванията си.

ПОЛЕЗНИ УСЛУГИ ЗА СПОКОЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ
С приложението MyCitroën клиентите могат да използват своя смарт телефон или таблет за дистанционна инспекция на равнището на заряда и пробега на батерията, предварително задаване на температурата в кабината и настройване на отложеното зареждане. Тези настройки могат да бъдат достъпни и непосредствено от сензорния екран на автомобила в менюто „ Energy “ на свързаната навигационна система. Тази операция е налична за домашно зареждане (Mode 2) или бързо зареждане (Mode 3) и може да се трансформира когато и да е.

В поддръжка на своите клиенти Citroën предлага самостоятелно решение за зареждане на ë-Berlingo, включително оборудването (стандартен или усилен контакт Green’Up или Wallbox) и инсталирането му вкъщи или на работното място. Във всяка европейска страна има избрани препоръчани сътрудници.

ДИЗАЙН: ИЗБОР НА ЕНЕРГИЯ, ХАРАКТЕРНА ИДЕНТИЧНОСТ
Отвън тактиката на Citroën е да предложи на всеки клиент избор на сила в зависимост от неговите потребности. ë-Berlingo се отличава с няколко външни признака за електрификация: Монограмът „ ë “, символизиращ електрическа енергия върху решетката с нейните нови шеврони и пред името на задната врата, както и елементите в анодизиран наследник цвят на броните и страничните панели Airbumps®. Отворът за зареждане се намира на мястото на отвора за резервоара за гориво.

Вътре кабината е проектирана да опрости използването на новия Citroën ë-Berlingo:
Централната подпора помества управлението ë-Toggle, което контролира скоростната кутия посредством функционалностите Park (Паркиране), Reverse (Заден ход), Neutral (Неутрална позиция), Drive (Задвижване) и Brake (Спирачка), дружно със селектор за активиране на трите режима на шофиране: Eco, Normal и Power.

8-инчовият сензорен екран на ë-Berlingo включва раздел „ Energy “ в менюто, осигуряващ достъп до електрическите аспекти на автомобила, включително енергийния поток (показване на работата на електрическия силов елемент в реално време с дейния режим на шофиране, ниво на зареждане на батерията), статистика за консумацията (включително средна консумация за пътешестване в kWh/100 км) и активиране на отсроченото зареждане или предварително заложената температура в кабината. Наличен е и 10-инчов дигитален инструментален панел с висока разделителна дарба (стандартно оборудване от версия Feel Pack) за оптимално качество на екрана и съвременно и бързо опресняване на потребната информация, свързана с шофирането и навигацията. Водачите могат да конфигурират дисплея на цифровия инструментален панел, за да дава отговор на техните потребности, като поставят акцент върху навигационната система, информацията за енергийния поток или системите за подкрепяне на водача.

Ë-BERLINGO: ЧАСТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО, ЛЕСЕН ЗА СЪЖИТЕЛСТВО

ë-Berlingo, пример в сегмента на автомобилите за свободното време, надгражда силните страни и нововъведенията, виновни за дългогодишния му триумф. Неразделна част от програмата Citroën Advanced Comfort®, този модел поставя акцент върху пространството, модулността и светлината, осигурявайки подобрен комфорт за пет или седем пътника на борда.

ДВА ТИПА КАРОСЕРИИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ „ ПЛЕМЕНА “
Отличаващ се със същите прерогативи на дизайна като версията с мотор с вътрешно горене, новият Citroën ë-Berlingo може да се похвали с компактни размери за по-лесно маневриране. И все пак може удобно да настани до седем души.

Клиентите могат да изберат дължината на своя автомобил - къса версия М с дължина 4,40 м, или дълга XL с дължина 4,75 м (допълнителни 35 см сред междуосието и задния надвес). Независимо от версията, всички паркинги са достъпни благодарение на височината под 1,90 м.

ОПТИМИЗИРАНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАБИНАТА ЗА ПОВЕЧЕ КОМФОРТ
Хората, които се нуждаят от пространство за своите действия или занимания в свободното време (включително екскурзии, приключения и действия на открито), се нуждаят също от пространство в автомобила, което употребяват всекидневно за транспортиране на няколко души или оборудване за своите спортни действия, както и за товарене на багаж. Ние проектирахме нашия автомобил за свободното време с концепцията за тези потребности, предоставяйки на нашите клиенти това, на което държат, а точно интелигентен автомобил с пространство и функционалност от най-голям клас за улеснено и прелестно прекарване на борда.

ОПРОСТЕН ДОСТЪП ДО КАБИНАТА
Достъпът до ë-Berlingo е банален посредством две големи плъзгащи се странични порти, оборудвани с електрически стъкла, голяма задна врата, практична за товарене и разтоварване на тежки и обемисти предмети, и тонирано отварящо се задно стъкло, дружно с кора за слагане и изваждане на предмети, без да се налага отваряне на багажника или когато пространството зад автомобила не е достатъчно за отваряне на задната врата.

ПРОСТРАНСТВО
ë-Berlingo дава на пътниците най-просторния интериор в сегмента, за да подобри техния комфорт.
Версията XL има просторна кабина с размер до 4000 литра и товарна дължина от 3,05 м, заедно с обилно пространство за краката и размер на багажника до 2126 литра.

МОДУЛНОСТ
В духа на модулния дизайн, присъщ за мултифункционалните мебели, ë-Berlingo може да се трансформира, с цел да отговори на всички потребности и предлага оптимална свобода на всекидневно потребление. Той може да транспортира пет до седем души в зависимост от версията или да освободи широко пространство за побиране на тежки и обемисти предмети.

Три пълноценни самостоятелни задни седалки на ред 2, всички с идентичен размер, предлагат на пасажерите щедро пространство за коленете от 156 мм. Сгъващи се настрана или дружно, те могат да бъдат контролирани по този начин, че да се получи желаната настройка, осигуряваща равен под по най-лесен метод.

При сгъната предна пътническа седалка, подът е изцяло еднакъв, а дължината на товара доближава 2,70 м за версия M и 3,05 м за версия XL – идеална за превозване на дълги предмети.

Ред 3 съдържа две изваждащи се седалки. При версия XL седалките са монтирани върху релси и се плъзгат напред и назад над 130 мм, с цел да обезпечат повече място за пътниците или повече размер за багажника.

Кората може да бъде сложена във висока или в междинна позиция и служи за разделяне на багажника. Тя издържа товари от 25 кг и е леснодостъпна през отвореното задно стъкло. Тя може да се съхранява практично зад седалките на ред 2 (в взаимозависимост от версията).

МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВЕЩИ
ë-Berlingo разполага с най-благоприятен капацитет за предпазване на движимости от 167 литра и особено огромен размер на багажника от 775 литра за версия M и 1050 литра за версия XL (в конфигурация с пет места). За ненадминато удобство местата за предпазване на вещи са проектирани по този начин, че за оптимално използване пасажерите могат да избегнат поставянето на предмети в краката си. Кабината е същински „ обзаведен апартамент “, функционално пространство, в което жителите се усещат добре и лесно могат да намерят място за всички ежедневни предмети.

Сред 26-те места за предпазване само интелигентно проектираната облицовка Modutop® предлага 92 литра практични пространства с елементарен достъп. Тя се състои от 60-литров таван, който може да побере 10 кг предмети, налични от седалките на ред 2 и от багажника през отвореното задно стъкло, както и от отделена полупрозрачна арка, която перфектно съответства на формата на тавана по цялата си дължина и се отличава с прозрачно покритие, тъй че пасажерите да могат да видят кои предмети се съхраняват там.

ОТЛИЧНО ОСВЕТЕНА КАБИНА
Вътре в ë-Berlingo пасажерите се възползват от истинска „ сесия за светлинна терапия “, за да запазят всички положителното си настроение при дълги пътувания. Обширните остъклени повърхности, възлизащи на 6,40 м2, включително изнесеното напред предно стъкло и големият панорамен стъклен покрив, позволяват чудесно осветление на кабината. Ако е належащо, таванът може да бъде затрупан с електроуправляема щора. За пътешестване през нощта Citroën е оборудвал ë-Berlingo с самостоятелни лампи за четене за визуален комфорт на задните седалки и амбиентно осветяване от арката за съхранение на движимости, която излъчва приглушена светлина за топла атмосфера.

ПОЛЕЗНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СПОКОЙСТВИЕ

СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА И МАНЕВРИРАНЕТО
ë-Berlingo се гордее с 18 потребни технологии, осигуряващи на професионалистите безопасно и умерено шофиране.
За улеснено шофиране ë-Berlingo може да се похвали с безконтактен достъп и стартиране, пъстър Head-up екран (за първи път в сегмента), помощ при тръгване по наклон, отбрана по фланговете с предни, странични и задни датчици за паркиране, камера за заден ход с функционалност Top Rear Vision, интелигентни предни фарове, електрическа паркинг спирачка, круиз контрол и ограничител на скоростта и Park Assist - система, която автоматизирано открива дали обещано паркомясто е достатъчно широко за автомобила, след което извършва маневрите за паркиране в пълно спокойствие.

За по-голяма сигурност той е оборудван с дейна спирачка за сигурност, система за предизвестие при напускане на лентата за придвижване, предупреждение за бдителността на лидера, предупреждение за отдалеченост, предупреждение за нужда от почивка, надзор на стабилността на ремаркето, надзор на сцеплението с помощ при втурване по надолнище, разширено разпознаване на пътните знаци и система за следене на мъртвата точка на видимост.

4 СВЪРЗАНИ ТЕХНОЛОГИИ
Новият Citroën ë-Berlingo е разполагаем с 3 три пакета за съгласуваност за сигурност и комфорт на всички пасажери. Тези пакети са неразделна част от програмата Citroën Advanced Comfort® и са създадени да опростят достъпа до свързани услуги, които трябва да бъдат бързи и интуитивни.

CONNECT ASSIST
За сигурността на лидера и пътниците новият Citroën ë-Berlingo Van идва с функцията Assistance & SOS.
Автоматично повикване или ръчно натискане на бутона „ Assistance “: Ако е необходимо, тази услуга разрешава на водача да реализира контакт със специален прът център.
Connect Assist може да се употребява за получаване на достъп до данни за автомобила като равнище на заряда, пробег, отложено зареждане, предварителна климатизация, местонахождение на паркинга, километраж, следващо обслужване. Свързването и преглеждането на информацията е допустимо чрез приложението My Citroën.

CONNECT NAV
Сензорният екран Connect Nav може да се контролира и посредством гласово ръководство и да се употребява за взаимоотношение с функциите за навигация, телефон и радио. Той е във връзка със обвързваните услуги. TomTom Traffic дава информация за трафика в действително време, за да идентифицира най-хубавия маршрут. На разположение са и местоположенията и цените на бензиностанциите и паркингите за коли, метеорологичната информация и търсенето на интересни места (POI).

CONNECT PLAY
Технологията Mirror Screen, съвместима с Apple CarPlay™ и Android Auto, разрешава на лидера да свърже смарт телефона си и да проектира екрана му върху този на автомобила. Това дава на лидера достъп до мултимедийно съдържание и му разрешава непосредствено и лесно да управлява своя смарт телефон и неговите съвместими приложения от сензорния екран на автомобила.

Пионер в основаването на коли за свободното време от 1996 година, Citroën продължава да актуализира своята гама с лансирането на електрическата версия на Berlingo, която дължи комерсиалния си триумф на просторната и модулна кабина и изключителния потенциал за съхранение на движимости. Изключителен, комфортен за ползване от фамилии и другари, ë-Berlingo е оборудван да ги поддържа всекидневно в активния им метод на живот.
ë-Berlingo ще дойде в шоурумите през втората половина на 2021 година

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР